Japonya’nın en büyük bankası, dijital parasını sonunda çıkarıyor

Japonya'nın en büyük bankası Mitsubishi UFJ Financial Grup (MUFG), dijital parasını mali yılın ikinci yarısında piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Öte yandan Japonya merkez bankası da dijital parada ciddi adımlar atıyor.

mufg
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Japon finans devi Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG), uzun zamandır beklenen dijital para birimini mali yılın ikinci yarısında çıkarmaya hazırlanıyor.

Japonya’nın önemli gazetelerinden Mainichi’ye konuşan şirketin CEO’su Hironori Kamezawa, token’ın gecikme sıkıntısı yaşamadığını ancak devam eden koronavirüs pandemisi yüzünden, önceden planlanmış bir lansman gerekebileceğini söyledi.

Japonya’nın şu anda nakit paraya ciddi şekilde alternatif aradığı biliniyor.

Söz konusu token’ın firmanın ortağı olan Recruit platformu vasıtasıyla piyasaya sürülmesi planlanıyor. Geçen sene iki firma mobil ödeme hizmeti başlatma ve ortak dijital para çıkarma planlarını açıklamıştı.

Bu yıl Ocak ayında CEO olarak atanan Kamezawa, geçici olarak MUFG token’ı olarak adlandırılan paranın ülkede herkes tarafından özgürce kullanılacağını belirtmişti.

Dünyada beşinci

Japonya’nın en büyük bankası olan MUFG, dünyada da 5. sırada gösteriliyor. Bilindiği üzere stabil kripto para çıkarmak Japonya’da yasal ancak bu konuda hiçbir şirket şu ana kadar herkes tarafından kabul edilen bir proje gerçekleştiremedi.

Öte yandan banka bu konuyla ilgili bir süredir testler yapıyor. Hatta bazı çalışanlar maaşlarının küçük bir yüzdesini MUFG coin ile alıyor.

Hükümet de dijital parada ciddi

Öte yandan yerel haber organı Nikkei’nin bildirdiğine göre, Japon hükümeti bu yıl merkez bankası dijital parasını (CBDC) politika çerçevesine dahil edecek. Haberde, böyle bir planın politika çerçevesine dahil edilmesi, onu resmi hükümeti politikası hâline getireceği belirtildi.

Ayrıca haberde Japonya’nın CBDC’yi ABD ve Avrupa’daki diğer ülkelerle koordineli olarak piyasaya sürme olasılığını da araştırmayı planladığı ifade edildi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl