Yanlışlıkla aldılar: Tesla’ya benzeyen ucuz hissede %300’lük fiyat patlaması

Borsa yatırımcıları, Tesla'nın hissesi zannettikleri TSLA'yı alınca biyoteknoloji şirketinin hisseleri adeta fiyat patlaması yaşadı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Son dönemde müthiş bir artış yaşayan Tesla’ya yatırım yapmak isteyen bazı yatırımcıların yanlış hisseyi aldıkları ortaya çıktı.

Bir biyoteknoloji firması olan Tiziana Life Sciences’ın Elon Musk’ın araba şirketine benzeyen ismi, hisselerinin bu sene yüzde 300 artmasına sebep oldu. Hem de hiçbir yatırım yapmadan…

“TLSA” adı altında işlem gören Tiziana Life Sciences’ın hiçbir satışının olmadığı, hatta şirkette sadece bir analistin çalıştığı belirtildi. Biyoteknoloji alanında bazı ortaklıklar da açıklayan ve basın açıklamaları yapan firmanın hisseleri ise 2.80 dolardan 11 dolara sıçradı.

TSLA yerine TLSA

Firmanın son finansal açıklamalarına bakıldığında da zarar ettiği ve neredeyse hiçbir gelir akışının olmadığı görülüyor. Finans dergisi Barrons’a göre ise şirket hisselerinin artma sebebi bazı yatırımcıların Tesla (TSLA) hisselerini almak isterken yanılıp TLSA alması…

TLSA hissesi

ZOOM ve ZM’nin karışması gibi…

Aslında burada olan durum, bu sene başında SEC’in neredeyse tamamen batmış bir telekomünikasyon şirketi olan Zoom Teknoloji’nin işlemlerini askıya almasına benziyor. Bilindiği üzere, bu firmanın video konferans uygulaması Zoom Vide ile hiçbir bağlantısı yok.

Tiziana ve Tesla’nın isimlerinin karışması gibi Zoom’lar da karışmıştı! Zoom Teknoloji’nin kısaltması ZOOM’du. Zoom Video’nunki ise ZM…

Yanlış ‘Zoom’ yüzde 4900 arttı!

Zoom Video (ZM), Nisan 2019’da hisselerini satışa açmış ancak bazı yatırımcılar ZOOM hisselerini satın almıştı. 2020’nin başından bu yana tam yüzde 4900 artan ZOOM, Mart ayında kendi zirvesi olan 60 dolara ulaşmıştı.

Zoom Teknoloji daha sonra kısaltma ismini değiştirmiş ve ZTNO’yu kullanmaya başlamıştı. Bu hamlenin ardından da hisseler eski seviyesine döndü.

Tiziana’da ise durum böyle değil. Şirket hisselerinin fiyatı hala benzer seviyelerde.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl