ABD’de bir federal mahkeme, Bitcoin’i “para” saydı!

Bir federal mahkeme, Bitcoin'in Washington, D.C.'deki Para Transferi Kuruluşları Kanunu kapsamında bir tür para olduğuna hükmetti.

bitcoin-para
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Amerika Birleşik Devletleri ile sanık Larry Dean Harmon arasındaki davada, mahkeme başkanı Beryl A. Howell, Bitcoin’in bir tür para olduğuna hükmetti.

Bloomberg tarafından aktarıldığı üzere Howell, “Terim anlamında ‘para’, genellikle bir değişim aracı, ödeme yöntemi veya değer deposu anlamındadır. Bitcoin de bu kapsama girer.” dedi.

Bitcoin’in para olarak tanımlanması, mahkemenin para aklamak için lisanssız bir Bitcoin alım satım platformu işleten Larry Harmon’un aleyhindeki suçlamaları reddetmeme kararının bir parçası olarak geldi.

Washington merkezli kâr amacı gütmeyen bir kripto para ve Blockchain odaklı kuruluş olan Coin Center’ın araştırma müdürü Peter Van Valkenburgh, “Bölge mahkemesinin kararı, Bitcoin’in sadece D.C.’nin para transferi kuruluşları yasası bağlamında para muamalesi gördüğü anlamına geliyor. Her eyaletin neredeyse kendi para aktarımı tanımı bulunduğundan bu tür davalar her zaman ortaya çıkar.” şeklinde konuştu

Harmon’un darkweb’te bulunan hizmetinin uyuşturucu, silah ve diğer yasa dışı işlemleri kolluk kuvvetlerinden gizlemenin bir yolu olduğu iddia edildi. Sanığın 2014 ila 2017 yıllarında 311 milyon dolar değerinde işlem yaptığı belirtiliyor.

Mahkeme ayrıca Harmon’un hükümet tarafından ele geçirilen 160 BTC’sinin serbest bırakılması talebini reddetti.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl