Tecrübeli borsacı: Bitcoin’de dev simetrik üçgen yeni zirvelere işaret ediyor

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Deneyimli yatırımcı ve borsacı Peter Brandt, dev simetrik bir üçgenin Bitcoin’in yeni yüksek seviyelere ulaşabileceğini gösterdiğini belirtti.

Bitcoin hakkındaki önceki tahminin de 2 katına çıkaran Brandt, spesifik bir zaman dilimi belirtmese de en büyük kripto paranın 50 bin dolara ulaşacağını öngörüyor.

Dev simetrik üçgen

Bilindiği üzere iki trend çizgisi birbiriyle kesiştiğinde simetrik bir üçgen oluşur. Çoğu durumda, tepeye yakın bir noktada kırılma olur. Gidişatın yukarı yönlü olması için ise bir ön koşul gerekir: Arkasında sağlam bir boğa trendi olması…

Peter Brandt’in Bitcoin grafiği

Şu an itibariyle Bitcoin, fiyatının tüm zamanların en yüksek seviyesi 20 bin dolara ulaştığı Aralık 2017’ye kadar uzanan muazzam bir simetrik üçgen içinde kalıyor.

“Boğa trendi hızlanacak”

Brandt Ocak ayında Bitcoin’in üçgenden çıkabileceğini iddia eden kıvrımlı fiyat hareketini işaret etmişti:

“Buna simetrik üçgenin devamı olarak bakacağım ve zaman geçtikçe bu üst çizgiyi zorlamaya başlayacağız. Özellikle Haziran ayındaki zirveleri çıkarırsak simetrik üçgeni tamamlamış olacağız. Bu da Bitcoin’deki boğa trendinin hızlanması anlamına gelecektir.”

Yeni hamle geliyor

Bitcoin’in Mart ayındaki çöküşten tamamen kurtulduğunu varsayarsak bu grafik modeli hala geçerli gözüküyor ve görünüşe göre Bitcoin yavaşça yeni bir hamle yapmaya hazırlanıyor.

“Litecoin katıldığında o parti biter”

BTC fiyatı son günlerde önemli yükselişler gösterirken en büyük kripto paranın altcoin’lerden daha iyi performans sergilediği ortada.

Bitcoin’i dijital altın olarak görüldüğünü varsayarsak dijital gümüş denilen Litecoin’in zor günler yaşadığını belirten başarılı borsacı “Litecoin katıldığında genellikle o parti biter” yorumunu yapıyor.

Öte yandan, Ethereum ve Cardano sırasıyla yüzde 12 ve 15’lik yükseliş görürken Bitcoin dominansı son 1 yılda ilk kez yüzde 60’ın altına indi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl