Twitter’da çok takipçili kripto para hesaplarına utanç verici teklif!

Zeus Capital adlı bir şirketin Twitter'da çok takipçili kripto para hesaplarına LINK için kötü haber yayma karşılığında 5 BTC teklif ettiği ileri sürülüyor.

golgeli
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Twitter’da binlerce takipçisi olan kripto para hesaplarına Zeus Capital’den ücret karşılığı LINK için FUD yapma teklifi geldi.

CoinTelegraph’ın aktardığına göre, son dönemde gösterdiği yükselişle kripto para dünyasının dikkatini çeken LINK için FUD (Fear-Uncertanity-Doubt, Korku-Belirsizlik-Şüphe) yani olumsuz haberler ortaya atılması talep edildi.

Zeus Capital, LINK’in bir dolandırıcılık olduğu yönünde Twitter reklamları aracılığıyla haberler ortaya attı. Hatta şirket daha da ileri giderek birkaç gün önce Twitter hesabından takipçilerini LINK CEO’su Sergey Nazarov’a toplu dava açmaya bile çağırmıştı.

Scott Melker adlı kullanıcının 29 Temmuz tarihinde paylaştığı ekran görüntüsünde de Zeus Capital’den gelen mesaj ve oradaki “Sosyal medyanızda, LINK’ın son fiyat hareketiyle ilgili ücret karşılığı analiz yapmak ister misiniz? Bunun için çok mutlu oluruz. Teşekkürler” sözleri dikkat çekiyor.

Twitter’da 108 binden fazla takipçisi olan Melker, bu durumu bildiren tek ‘influencer’ değildi. 75 bin takipçili Josh Rager, mesajları dikkate almazken Smokey isimli kullanıcı ise mesajların ekran görüntülerini takipçileriyle paylaştı. Bu kullanıcılar Zeus’la olan iletişime karşılık vermedikleri için şirketin onlara ne kadar önermek istediği bilinmiyor.

Ancak bir kullanıcı konuyu daha da ileriye götürmeyi başardı. 12 binden fazla takipçisi olan “icebergy” isimli kullanıcıya “kötü bir LINK grafiği” paylaşması karşılığında 5 BTC önerildi. Bu rakam yaklaşık 55 bin dolara tekabül ediyor. Ekran görüntüsündeki mesaja göre firma, bir süre sonra kullanıcıya teklifin hala geçerli olup olmadığını da sordu.

122 bin takipçili Crypto Bitlord ise “LINK’i inceledikten sonra sıfıra gidebileceğini söyleyebilirim. Hatta bu gece! Grafiği de korkunç gözüküyor” şeklinde bir paylaşım yaptı ancak bunun bir ironi olma ihtimali de çok yüksek.

Ters etki yaptı

Zeus’un ‘influencer’ları kullanarak LINK’i kötülemek istemesi ise şirket için adeta tam tersi bir etki yaptı. Birçok kullanıcı ve ‘influencer’ bu duruma ve firmaya tepki gösterdi.

Kötü haber yaymanın amacı ne?

Zeus Capital yakın zamanda, yüzde 99 kazanç taahhüt eden ve Chainlink konusunda ‘short’ pozisyon açan bir rapor yayınlamıştı. Ancak web sitesinin sadece 7 ay önce lisans aldığı ve firmanın Twitter hesabının da platform kurallarına uymadığı gerekçesiyle geçmişte birkaç kez askıya alındığı öğrenidi. 27 Temmuz tarihinde de firma 3800 takipçisine LINK’teki ‘pump ve dump manipülasyonu’ için toplu dava açmalarını önermişti.

Öte yandan Melker’ın ücretsiz olarak yaptığı LINK analizinde “kesinlike boğa görülmüyor” yorumuna rağmen son dönemde ciddi şekilde yükselen token, hala 7,17 dolar seviyelerinde…

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl