Altın fiyatı roketlendi: “Altında 1 dolar, Bitcoin’de 30 dolar”

Altın fiyatı, bugün 2017 doları görerek yeni bir rekor oluşturdu. Gram altın fiyatı da 450 TL'yi geçti. Altındaki yükseliş, Bitcoin için iyi bir işaret mi?

bitcoin-altin
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Altın fiyatı, 20 Mart’tan bu yana istikrarlı bir şekilde devam eden rallisinde bugün daha da şiddetlendi.

Ons altının fiyatı, haberin yayına girdiği dakikalarda 2017 dolar seviyesinde. Altın, sadece bugün yüzde 2’den fazla değer kazandı.

Öte yandan gram altın da 450 doları geçti. 4 Ağustos 2020 tarihi itibari ile fiyat gün içi en yüksek seviye olarak 452,91 TL’ye dokundu.

Altında fiyat hedefleri

Yakın zaman önce New York merkezli küresel yatırım bankacılığı devi Goldman Sachs, dolarda risklerin artmasından dolayı altın için fiyat hedefini yükseltmişti. Banka, “son çare para birimi” olarak nitelendirdiği altının ons başına 2300 doları göreceğini öngörüyor.

Bir başka bankacılık kuruluşu Bank of America ise Nisan ayında yaptığı açıklamada, değerli metalin fiyatının 18 ay içinde ons başına 3000 dolara çıkabileceğini açıklamıştı.

Bitcoin ve altın arasındaki korelasyon artışa geçti

Son zamanlarda piyasa değeri ile en büyük kripto para Bitcoin ve altın fiyatı arasındaki ilişki, artmaya başladı. Piyasa verileri şirketi Skew, Bitcoin ve altın arasındaki 1 aylık gerçekleşmiş korelasyonun 0.675 ile 2018’den beri en yüksek seviyeye çıktığını gösteriyor. 1 yıllık korelasyon ise şu anda 0.145 düzeyinde.

Kaynak: Skew
Kaynak: Skew

Altının fiyat hareketleri Bitcoin için önemli mi? Finans uzmanı ve kripto para odaklı yatırım şirketi Heisenberg Capital’in kurucusu Max Keiser’e göre, ons altın fiyatındaki her 1 dolarlık artış, Bitcoin’e 25-30 dolar şeklinde yansıyacak.

Sorumluluk reddi beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları, yüksek riskli yatırımlardır. Yeterli deneyim ve birikime sahip değilseniz bir danışmandan yardım almanız önerilir. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Uzmancoin ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl