Mastürbasyon videosu tehdidi ile yüzlerce Bitcoin topladılar

Mastürbasyon videosu yalanıyla insanları tuzağa düşüren bir grup dolandırıcı, 2015'ten beri en az 500 Bitcoin elde etti.

bilgisayar-klavye
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Çok sayıda insan mastürbasyon yaptığı esnada kaydedilen videosunun olduğuna dair ve bu videoların yayınlanmaması karşılığında Bitcoin ödemesi yapılması gerektiğini belirten e-postalar almaya devam ediyor. Tüm bu e-postalar ve iddialar elbette bir dolandırıcılık.

Söz konusu e-postalar, özellikle insanların evlerinde olduğu karantina döneminde patlama yapmıştı. Bir kişi, Whale Alert’in bildirdiğine göre, henüz saatler önce bu tuzağa düştü ve dolandırıcıların adresine 0.15 BTC gönderdi. Bu operasyonun arkasındak kişilerin bunu 2015 yılından beri yaptıkları belirlendi ve şimdiye kadar tam 511 BTC elde ettiler. Mevcut fiyatlarla bu miktar neredeyse 6 milyon dolar ediyor!

Bu tarz e-postalar, aslında yeni değil. Siber güvenlik şirketi Check Point, geçen yıl dolandırıcıların Phorphiex adında on yıllık bir spam botu kullandıklarını keşfetmişti. İddiaya göre, bu bot kötü amaçlı yazılımlar aracılığıyla başka cihazlara yerleştiriliyor ve enfekte olan biligsayar, saatte 30 bin e-posta gönderilebiliyor ve tek bir kampanya 27 milyon insana ulaşabiliyor.

Sistem nasıl işliyor?

Bu eski bir taktik ve dolandırıcılar kullanıcıya, bir porno sitesine girdiğini ve bu sayede bilgisayara yüklenen kötü amaçlı bir yazılım sayesinde orada video izlerken yaptığı mastürbasyonun videosunun kaydedildiğini söylüyorlar.

Dolandırıcılar e-postanın sonunda sizin görüntülerinizin Facebook, Messenger ya da diğer programlardaki arkadaşlarınıza ulaşmasını istemiyorsanız onlara 1900 dolarlık Bitcoin göndermenizi talep ediyorlar. Tabii ki bu, herkesin kolayca yutacağı bir numara değil! Ancak dolandırıcıların asıl size kancayı taktığı an, e-postada şifrenizin de görünüyor olması. Ama bu şifreler, her gün dünya üzerinde çeşitli platformlarda meydana gelen veri sızıntılarından elde ediliyor.

Böyle bir e-posta alırsanız…

İlk yapılacak şey, e-postayı kapatmak ve devam etmek. Bununla birlikte e-posta şifreniz ya da hesabınız eski bile olsa, riske girmeyerek şifrelerinizi yeniden değiştirin. Dolandırıcıların gönderdikleri adrese hiçbir şekilde para göndermeyin.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl