Maske yerine tanga takan John McAfee gözaltına alındı

Ünlü siber güvenlik uzmanı ve girişimci John McAfee, maske yerine tanga taktığı gerekçesiyle polis tarafından gözaltına alındı.

john-mcafee
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Ünlü siber güvenlik uzmanı ve kripto para yanlısı John McAfee, Norveç’te düzgün bir maske yerine tanga taktığı için gözaltına alındı.

Kendi soyadını taşıyan antivirüs yazılımı McAfee’nin kurucusu olan 74 yaşındaki isim, Twitter’da yaptığı açıklamada kadın iç çamaşırı yerine tıbben onaylı bir maske takmayı reddettiği için gözaltına alındığını açıkladı.

mcafee

Olay havalimanında gerçekleşti. Eşi Janice McAfee de McAfee’nin yanındaydı ancak John McAfee gözaltına alınırken eşi Janice McAfee, polislerin kendisine müdahale etmediğini ve eşinin talebi üzerine özel uçakla Münih’e gittiğini aktardı. McAfee, kendisinin de maske takmak istemediğini ifade etti.

“Maskeler bakterileri önler, virüsleri değil” diyen John McAfee, tutuklanma gerekçesini ise şöyle açıkladı:

“Katolanya’yı Avrupa’nın Katalanların seyahatlerini yasaklamasından hemen önce ziyaret ettim. Almanya’ya dönmeye çalıştım ve girişim reddedildi. Maske takmamızı istediler. Tangadan yapılmış maskemi taktım. Değiştirmemi istediler, reddettim. Mücadele. Hapis. Morarmış göz. Çıkış.”

1945 yılında İngiltere’deki bir Amerikan askeri üssünde dünyaya gelen McAfee, uzun yıllardır sık sık kolluk kuvvetleriyle karşı karşıya geliyor. Milyoner isim, 2008 küresel ekonomik krizde servetinin büyük bir bölümünü kaybetmesi sonrası Belize’ye yerleşmiş ve orada kendine bir malikane inşa etmişti. Komşusunun öldürülmesinin ardından polisin kendisini sorgulamak istemesi üzerine evine gelen polislerden kendini bahçesine gömerek saklanmış ve daha sonra Guatemala’ya kaçmıştı. Bu ülkede yakalanan McAfee, sınır dışı edilerek ABD’ye gönderilmişti.

Belize’deki yetkililer, cinayet soruşturmasıyla ilgili olarak McAfee’ye karşı hiçbir suçlamada bulunmadı. Geçen yaz da eşi ile birlikte bir bot dolusu ateşli silahla adaya gitmekle suçlayan Dominik Cumhuriyeti’ndeki bir polis tarafından gözaltına alınmışlardı. Kısa süre sonra ise buradan Litvanya’ya kaçtı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl