Dijital para, bir merkez bankası bilançosuna da girdi: Sırada Bitcoin mi var?

bahamalar-merkez-bankasi
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Dijital para, artık bir merkez bankasının bilançosunda da yer alıyor. The Block tarafından keşfedildiği üzere, Bahamalar Merkez Bankası, Nisan ayının sonlarında yayınlanan bir mali tablo ile 48 bin dolar değerinde Sand Dollar’ı dolaşıma soktuğunu bildirdi.

Konuyla ilgili belgede “Banka, Exuma’da Sand Dollar için bir pilot uygulama gerçekleştirdi ve çeşitli perakendecilere 48 bin dolar değerinde Sand Dollar ihracında bulundu.” ifadeleri yer aldı.

Sand Dollar, bölgenin finans sistemini modernize etmeye ve Bahama Doları’nı dijitalleştirmeye yardımcı olmayı hedefliyor. Tüm bunların yanında küçük ve orta ölçekli işletmelerin dijital ödeme ekosistemine tam entegrasyonunun sağlanması planlanıyor. Ayrıca dijital para ile birlikte banakcılık hizmetlerine evrensel erişimin mümkün kılınacağı, kayıt dışı ekonomik faaliyetlerin azaltılacağı ve kara para aklamayla beraber nakitle daha kolay gerçekleştirilen diğer yasa dışı faaliyetlerinin bastırılacağı belirtiliyor.

Dijital paranın bu yılın dördüncü çeyreğinde tamamen hayata geçirilmesi bekleniyor.

Bugün dijital para çalışmaları, Türkiye dahil olmak üzere İsveç, Uruguay, Ukrayna, Singapur, Tayland, Çin, İngiltere, Avrupa, Kanada, Japonya, Amerika ve daha birçok ülkede gerçekleştiriliyor.

Merkez bankalarının Bitcoin’i rezervlerine dahil edip etmeyecekleri öteden beri konuşulan bir konu oldu. Henüz bu konuda resmi bir beyanat olmasa da zaman zaman Venezuela’nın araştırmalar yaptığı söyleniyor. Geçen sene, Kremlin ile yakın ilişkileri olduğu söylenen Rus öğretim görevlisi Vladislav Ginko, Rusya’nın ABD yaptırımlarına karşı rezervlerinin bir kısmını Bitcoin’e dönüştürmeye başlayacağını ileri sürmüştü.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl