Kripto para borsası BitMEX, kapılarını 15 milyona kapattı

Kripto türev devi BitMEX, 15 milyon nüfusu ile Kanada'nın en büyük ikinci bölgesi olan Ontario'ya kapılarını kapattığını açıkladı. BitMEX, daha önce de ABD, Hong Kong, Bermuda ve Şeyseller bölgelerindeki kullanıcıların da platforma erişmesini yasaklamıştı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

En eski kripto para türev borsalarından olan BitMEX, platformunu Kanada’nın Ontario bölgesindeki kullanıcılara kapatma kararı aldı.

Şirketin bugün yaptığı yazılı açıklamaya göre, Onario bölgesindeki kullanıcılar 1 Eylül tarihinden itibaren platformu kullanamayacak. Bu tarihten sonra bu bölgenin kullanıcıları platformda yeni pozisyonlar açamayacak ancak açık olan pozisyonlar ise 4 Ocak 2021’e kadar geçerliliğini koruyacak.

BitMEX bu durumun, kapalı pozisyonların tekrar açılıp belirlenen güne kadar kapatılmasını sağlayacağını aktardı.

Sebep açıklanmadı

BitMEX, Ontario’daki kullanıcıların neden yasakla karşılaştıkları konusuna net bir açıklama getirmedi ancak bölgenin regülasyon yöneticisi olan Ontario Menkul Kımymetler Komisyonu’nu işaret etti. 1 Eylül’den sonra BitMEX’e üye olmak ya da burada trade yapmak isteyen kullanıcılar, şirketin Hizmet Kuralları’nın ihlal etmiş sayılacak.

Sürekli tartışmalı haberlerin yapıldığı borsa bu ay başından itibaren “KYC” yani “Müşterini tanı” doğrulamasıyla, regülasyonlar konusunda daha olumlu adımlar atacağını göstermiş oldu.

Bilindiği üzere 2015’ten bu yana borsa, ABD’li kullanıcıların platformu kullanmasına izin vermiyor. Son dönemde bu listeye Hong Kong, Bermuda ve Seyşeller bölgesindeki kullanıcılar da eklendi. Eden Adası merkezli olan ve çoğu zaman yüksek kaldıraçlı işlemlere izin verdiği için eleştirilen BitMEX, ana şirketinin adını kısa süre önce “100x” olarak değiştirmişti. Ancak o dönem şirket bunun kaldıraçlı işlemlere bir gönderme olmadığını ifade etmişti.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl