Tutuklanan dolar milyarderinin gazetesinden tam sayfa Bitcoin çağrısı

Hong Kong'lu dolar milyarderi Jimmy Lai'nin sahibi olduğu gazetenin başsayfasından Bitcoin çağrısı yapıldı: "Bitcoin hiçbir zaman sizin kuyunuzu kazmaz"

gazete
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Hong Kong gazetesi Apple Daily’nin kurucusu olan ve yaptığı Çin eleştirileriyle bilinen Jimmy Lai’nin güvenlik yasası tartışmalarının sürdüğü dönemde tutuklanmasından ve daha sonra kefaletle serbest bırakılmasının ardından gazeteden, içinde Bitcoin’in de olduğu politik bir duyuru yapıldı.

Apple Daily’nin ilk sayfasında “Bitcoin hiçbir zaman sizin kuyunuzu kazmaz” yazısı yer aldı.

Bu İngilizce yazının altında ise Çince olarak, “Bankalar… Bugün benim kuyumu kazan siz değilsiniz. Ben sizin kuyunuzu kazıyorum” denildi.

Birçok uzmana göre, gazetesiyle beraber demokrasi yanlısı bir duruş sergileyen Lai’nin tutuklanması büyük bir şoktu. Günlük çevrim içi 500 bin okuyucuya ulaşan gazetenin sahibi olan Lai, tutuklandıktan sonra büyük destek görmüştü.

Gazetenin başsayfasındaki bu ilânın, Hong Kong’un bağımsızlığını destekleyen kişilere engel çıkaran bankalara yönelik verildiği belirtiliyor. İlânda ayrıca, “Bitcoin 2009’da başladı ve zamanı şimdi gelmek üzere… Hiç kimse sizin ağ üzerinde işlem yapmanızı engelleyemez. Bu ağ asla kapatılamaz. Bitcoin; cinsiyetine, kimliğine veya inançlarına bakılmaksızın herkes tarafından kullanılabilir. ” denildi.

Hong Kong Güvenlik Yasası kapsamında, Hong Kong vatandaşları şu anki haklarını kaybedip, Çin’in sert yasalarına tâbi olma tehlikesiyle karşı karşıya olduklarından bölgede yaklaşık bir yıldır ciddi eylemler yapılıyor.

Lai’nin tutuklanmasından önce sadece protestocular ve öğrenciler bu yaptırıma maruz kalmıştı ancak dolar milyarderi bir yatırımcının da bu akıbete uğraması Çin’in bu konuda hiçbir ayırım yapmayacağını göstergesi…

Hong Kong hikayesinin mimarlarından biri…

Guangzhou’da orta sınıf bir ailenin çocuğu olarak doğan Lai, daha sonra Hong Kong’a geldi ve burada bir giyim fabrikasında işçi olarak çalışmaya başladı. Yıllar geçtikçe başarılı olan ve Apple Daily basın kuruluşunun yanında uluslararası bir marka olan Giordano’yu da kuran Lai, Hong Kong başarı öyküsünün en önemli simalarından biri olarak görülüyor. Apple Daily’nin şu anki piyasa değeri ise 1.2 milyar dolar civarında…

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl