JPMorgan’dan Ethereum geliştirme stüdyosu ConsenSys’e yatırım

Ethereum geliştirme stüdyosu ConsenSys, JPMorgan'ın Blockchain platformu Quorum'u satın alırken JPMorgan da ConsenSys'e stratejik yatırım yaptı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bankacılık devi JPMorgan’ın Ethereum’a ilgisi sürüyor.

Reuters’ın haberine göre, Brooklyn merkezi teknoloji girişimi ve Ethereum geliştirme stüdyosu ConsenSys, JPMorgan’ın Blockchain platformu Quorum’u satın aldı. Anlaşmanın bir parçası olarak da JPMorgan, ConsenSys’e stratejik yatırım yaptı. Bununla birlikte şirketler, anlaşmanın finansal detaylarını paylaşmayı reddetti.

ConsenSys’un kurucusu ve aynı zamanda Ethereum’un da kurucu ortağı olan Joseph Lubin, konu hakkında yaptığı açıklamada, “Quorum’u satın aldık. JPMorgan da stratejik yatırım yaptı ve JPMorgan’ı, projelerinde desteklemeye devam etmek için anlaşmamız var.” dedi.

JPMorgan küresel Blockchain başkanı Umar Farooq, Quorum ekibinin önümüzdeki yıl boyunca geçişe yardımcı olmak üzere JPMorgan’da kalacağını daha sonra diğer Blockchain projeleri üzerinde çalışmaya başlayacağını söyledi. Farooq, sözlerinin devamında da “Quorum gibi bir platformun yazılım ve hizmet odaklı bir organizasyonun elinde daha iyi gelişim gösterebileceğine inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Her iki tarafın Şubat ayında bir görüşmeler gerçekleştirdikleri yazılmıştı.

Quorum, JPMorgan tarafından geliştirilen ve Ethereum blok zincirinde çalışan özel bir platform. Quorum, banka tarafından 300’den fazla bankayı içeren bir ödeme ağı olan Bankalalarası Bilgi Ağı’nda kullanılıyor. Quorum, bu bankalar tarafından kullanılmaya devam edilecek.

ConsenSys, 2017 yılındaki kripto para çılgınlığı sırasında hızla büyüyen önde gelen bir Blockchain girişimi.

Son olarak JPMorgan, farklı kulvarlarda Blockchain ve kripto para üzerinde çok sayıda çalışma yürütüyor. Geçtiğimiz yıl banka, JPM Coin adında bir kripto para geliştirmişti. JPMorgan’ın Ethereum’un sıfır bilgi kanıtına dayalı gizlilik teknolojisini test ettiği de söylenmişti. Amerikan bankası, geçtiğimiz aylarda Coinbase ve Gemini’ye bankacılık hizmetleri de vermeye başlamıştı. Bu gelişme, banka için bir ilki ve aynı zamanda kripto paraya olan bakış açısındaki değişimi temsil ediyordu. Bilindiği üzere JPMorgan CEO’su Jamie Dimon, geçtiğimiz yıllarda Bitcoin’i “dolandırıcılık” olarak nitelendirmiş ve Bitcoin alıp satan bir çalışanını görürse onu kovacağını söylemişti.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl