deVere CEO’su: Amerikan seçimleri Bitcoin’e yakıt olacak

Uluslararası finansal danışmanlık devi deVere Group'un CEO'su Nigel Green, ABD başkanlık seçimlerinin Bitcoin fiyatını yukarı çekeceğini öngörüyor.

beyaz saray oval ofis
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD seçimlerinin politik olduğu kadar ekonomik anlamda da muhtemel etkileri şimdiden tartışılmaya başlandı. deVere Group kurucusu ve CEO’su Nigel Green, başkanlık seçimlerinin, doların zayıf konumuyla birlikte yorumlandığında 2020’nin geri kalan bölümü için Bitcoin fiyatında önemli bir etken olacağını söyledi.

Uzun zamandır kripto paralar konusunda da değerlendirmelerde bulunan Green konuyla ilgili olarak şöyle konuştu:

“Bitcoin bu yılın en iyi performans gösteren varlıklarından… Yılbaşından bu yana yüzde 70’lik artış var. ABD başkanlık seçimleriyle beraber doların zayıflığını da düşündüğümüzde, tüm bu etkenler 2020’nin geri kalanı için de BTC’nin yükselişine yakıt olacaktır”

“Belirsizlik altın ve Bitcoin’e geçişi sağlayacak”

Bu şekilde düşünmesinin sebebinin pandemiyle beraber dünyada var olan politik belirsizliğin devam etmesi olduğunu belirten Green, “ABD başkanlık seçimleri her zaman belirsizlik getirmiştir. Ancak bu kez, dünyanın en büyük ekonomisinin lideri, CEO’su kim olursa olsun, dünya ekonomisi kendisini ‘yeniden bir ayarlama’ durumuna soktuğu için pandemiyle beraber baştaki kişi de çok büyük bir sorumluluk altına girecek. Belirsizlik arttıkça insanlar, Bitcoin ve altın gibi, ülkelere bağımlı olmayan güvenli limanlara geçiş yapacaktır.” dedi.

“Bitcoin, altını tahtından indirecek”

Bitcoin’in altın gibi artık bir güvenli liman olarak görüldüğünü belirten CEO, BTC’nin bu sıfatı, bu sene tamamen kazanacağını iddia etti:

“Bitcoin artık dijital altın olduğunu gösterdi. Bu zamana kadar altın hep tek güvenli liman rolündeydi ancak hem sınırlı sayıda olması hem de değer saklama aracı olarak görülmesiyle Bitcoin, dünyanın teknolojik devrimi daha da kanıksamasıyla beraber altını tahtından indirecektir. İnsanlar geleneksel piyasalardaki türbülanslardan kaçınmak ve korunmak için merkezi olmayan, güvenli ve dijital olup aynı zamanda herhangi bir gücün denetiminde olmayan Bitcoin gibi varlıklara geçeceklerdir”

Dünyanın şu an bir resesyon içinde olduğunu ve buna karşılık enflasyonist tedbirler alındığını belirten Green, dijital paraların, geleneksel fiat paralara oranla ön plana çıktığını söyledi:

“Havadan gelen para finansal sistemin içine sokuldu ve dolar devalüe oldu. Enflasyon korkuları daha da arttı. Ancak siz Bitcoin’i basamaz ve sayısını artıramazsınız.”

Geleceğe baktığı zaman Bitcoin fiyatının yakın dönemde düşmeyeceğini düşündüğünü belirten deVere Group CEO’su, “Tarih bize 2020 yılının Bitcoin açısından bir kırılma noktası olacağını gösterecek. Amerikan doları kısa vadede değer kazanabilir ancak uzun vadede birçok uzman dünyanın rezerv para birimi olma statüsünü kaybedeceğini düşünüyor. Bu da Bitcoin’in güçleneceği izlenimlerini artırıyor. Tüm bu etkenlerin yanında Milenyaller ve Z jenerasyonunun dijital paralara yatırım yapması bizlere yıllarca sürecek bir boğa piyasası yaşatabilir” yorumunu yaptı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl