Milyarder Tim Draper’ın şaşırtan Bitcoin Cash övgüsü sahte çıktı

Bitcoin yatırımcısı milyarder isim Tim Draper'ın kişisel hesabında yayınlanan Bitcoin Cash övgüsü sahte çıktı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

“Silikon Vadisi Efsanesi” olarak anılan ve çok sayıda bilindik teknoloji girişimine erken aşamada yatırım yapmasıyla bilinen milyarder Tim Draper’ın kişisel Twitter hesabından geçtiğimiz günlerde Bitcoin Cash ile ilgili dikkat çekici bir paylaşım yapılmıştı.

Twitter’da yaklaşık 150 bin takipçisi bulunan Draper’ın hesabındaki paylaşımda kullanılan ifadeler şöyleydi:

“Yakın zaman önce biraz BCH satın aldım. Almak ve kullanmak çok kolay. Bitcoin.com’a girin. Bu yenilik için teşekkürler Roger Ver.”

Söz konusu tweet, yüzlerce kişi tarafından retweet edildi ve beğenildi. Draper’ın kendisi tarafından yapılmış bir övgü gibi görünen bu tweet’in aslında milyarder yatırımcı tarafından yayınlanmadığı ortaya çıktı. Draper’ın yatırımcısı olduğu ve Bitcoin’in günlük hayatta kullanımını kolaylaştırmayı hedefleyen bir girişim olan Open Node’un kurucu ortağı Joao Almeida, bugün olayı aydınlattı ve Draper’ın hesabının ele geçirildiğini, farkına varır varmaz da gönderiyi sildiğini bildirdi.

6 dolarken Bitcoin’e yatırım yaptı

Draper, yıllar önce bir röportajında Bitcoin’e yatırım yaptığında fiyatının 6 dolar olduğunu ve o sırada 250 bin dolarlık alım yaptığını söylemişti. Ancak ünlü yatırımcı, vaktiyle dünyanın en büyük Bitcoin borsası olan Mt. Gox’un kapanmasıyla beraber hepsini kaybetti. Böylesine sarsıcı bir olaydan sonra Bitcoin’e yatırım yapmaktan vazgeçmeyen Draper, aynı yıl ABD federal kolluk kuvveti Marshals Service’ten 20 milyon dolardan daha az bir bedelle 32 bin BTC satın aldı. Bu BTC’ler, çevrim içi kara pazar Silk Road‘a karşı gerçekleştirilen operasyonda ele geçirilen Bitcoin’lerdi.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl