Nasdaq şirketi MicroStrategy, 16,800 BTC daha aldı: Artık 38,250 BTC tutuyor

Nasdaq'ta listelenen büyük şirket MicroStrategy, bugün 175 milyon dolar değerinde ek bir Bitcoin alımı daha yaptığını bildirdi.

microstrategy
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Nasdaq’ta listelenen iş istihbaratı şirketi MicroStrategy, geçtiğimiz ay açıkladığı 250 milyon dolarlık Bitcoin alımının ardından 175 milyon dolarlık ek bir alım daha yaptığını bildirdi.

Şirketin CEO’su Michael Saylor, bugün yaptığı açıklamada “14 Eylül’de MicroStrategy, toplamda 175 milyon dolar ödeyerek 16 bin 706 ek Bitcoin alımını tamamlamıştır. Bugüne kadar ücretler ve masraflar dahil olmak üzere toplam 425 milyon dolara 38 bin 250 Bitcoin satın aldık.” ifadelerini kullandı.

Şirketin bu açıklaması, dün SEC’ye Bitcoin yatırımı planı hakkında yaptığı değişikliği bildirmesinin ardından geldi. 11 Eylül tarihli bildiride yönetim kurulunun şirketin hazine yönetimini ve sermaye tahsis stratejilerini güncelleyen yeni bir Hazine Rezerv Politikası kabul ettiği belirtilmişti. Bu kapsamda şirket, Bitcoin yatırımının 250 milyon dolarlık ilk yatırımın ötesine geçebileceğini kaydetmişti.

İlginç bir şekilde CEO Michael Saylor, 2013 yılında Bitcoin’e karşı sert bir eleştiride bulunmuştu. Saylor, kişisel Twitter hesabında bir paylaşım yaparak “Bitcoin’in günleri sayılı. Çevrim içi kumarla aynı kaderi paylaşması an meselesi gibi görünüyor.” ifadelerini kullanmıştı.

MicroStrategy neden Bitcoin alıyor?

MicroStrategy, Bitcoin ve diğer alternatif yatırımları enflasyondan kaçınmanın bir yolu olarak gördüğünü vurgulamıştı. Şirket, ABD Doları’nın zayıfladığını belirterek hazine varlıklarının deflasyonist veya daha az enflasyonist varlıklara kaydırmanın mantıklı olacağını kaydetmişti. CEO Michael Saylor, “Saylor, sıfıra yakın faiz oranları, sonsuz helikopter parası ve yaklaşan enflasyon hayaletinin doları yavaş yavaş yok ettiğini ifade etmiş ve “Büyük miktarda dolar tutmaya devam etmek bundan böyle ihtiyatli bir davranış olmaz.” şeklinde konuşmuştu.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl

2 yorums

  1. Kemal Yanıtla

    Hangi cüzdanda tuttuğunu görebiliyor muyuz?

    1. Burak Köse Yanıtla

      Maalesef, bunu beyan etmiyorlar.