Kardeş ülke Kosova’da ilk Bitcoin ATM’si kuruluyor

Bizi Google Haberler'de Takip Edin Kosova’da bulunan özel bir şirket, Kosova Merkez Bankası’nın Bitcoin hakkında yaptığı uyarılarının ortasında ilk Bitcoin ATM’sini kurmak için hazırlanıyor. Yerel haber kaynaklarından Balkan Insight’a göre, ATM’nin ülkenin başkenti Priştine’nin merkezine yerleştirilmesi bekleniyor. IT firması Albvision Ltd tarafından işletilecek olan ATM, ilk aşamada sadece Bitcoin’i, ilerleyen zamanlarda da 10 diğer kripto para birimlerini destekleyecek. Şirketin iki diğer Balkan ülkesi Arnavutluk ve Makedonya’da da Bitcoin ATM’leri bulunuyor. Merkez bankası uyardı Şirketin Bitcoin ATM’si kurma girişiminin ardından ülkenin...

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kosova’da bulunan özel bir şirket, Kosova Merkez Bankası’nın Bitcoin hakkında yaptığı uyarılarının ortasında ilk Bitcoin ATM’sini kurmak için hazırlanıyor.

Yerel haber kaynaklarından Balkan Insight’a göre, ATM’nin ülkenin başkenti Priştine’nin merkezine yerleştirilmesi bekleniyor. IT firması Albvision Ltd tarafından işletilecek olan ATM, ilk aşamada sadece Bitcoin’i, ilerleyen zamanlarda da 10 diğer kripto para birimlerini destekleyecek.

Şirketin iki diğer Balkan ülkesi Arnavutluk ve Makedonya’da da Bitcoin ATM’leri bulunuyor.

Merkez bankası uyardı

Şirketin Bitcoin ATM’si kurma girişiminin ardından ülkenin merkez bankasından bir uyarı geldi. Bankadan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Potansiyel tüm kripto para kullanıcılarına Kosova Cumhuriyeti’nde kaybettikleri paralarının geri ödenmesini garanti eden bir kurum olmadığını bildiririz.

Merkez bankasının bu açıklamasına, ülkedeki teknoloji savunucuları tepki gösterdi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl