Twitter CEO’su Ethereum değil, sadece Bitcoin alıyor

Twitter CEO'su Jack Dorsey, Ethereum sahibi olmadığını ve sadece hayran olduğu kripto para olan Bitcoin tuttuğunu açıkladı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Ünlü Bitcoin geliştiricisi Udi Wertheimer’in, cüzdanında hangi kripto paraları tuttuğu sorusuna cevap veren Dorsey sadece Bitcoin sahibi olduğunu belirtti.

Twitter’daki hesabında açıklama kısmında sadece Bitcoin yazan Dorsey aynı zamanda ödeme şirketi Square’in de CEO’su ve Bitcoin’in de güçlü bir savunucusu… Ancak verdiği bu cevaptan sonra unvanı savunucudan, maksimaliste yükselmiş durumda çünkü bu sözleri sosyal medyada Bitcoin yatırımcıları tarafından büyük destek aldı.

Bilindiği üzere Bitcoin maksimalistleri sadece Bitcoin alıp satan ve elde tutmak için tek değerli kripto paranın Bitcoin olduğuna inanan kişilere verilen sıfat.

Facebook’a ‘Hayır’ demişti

Hatırlanacağı üzere Twitter CEO’su Facebook’tan Libra projesine katılım için davet almış ancak Bitcoin’in geleceğin parası olduğu cevabını vererek teklife ‘Hayır’ cevabını vermişti. Dorsey ayrıca Bitcoin’in finansal kurumların dayattığı haksız kanunlara karşı bir aktivist hareket olarak kullanılması gerektiğini de belirtiyor.

Girişimlere de fon sağlıyor

Twitter CEO’sunun, Bitcoin’i ve kullanıcılarını desteklemesinin tek yolu sadece reklam ve savunuculuk değil. Dorsey aynı zamanda kendi firması Square üzerinden Bitcoin start-up’larına ve şirketlerine de fon sağlıyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl