Glassnode: Bitcoin balinalarındaki değişim, yükselişin habercisi

Bitcoin balinalarının büyüme rakamlarında yavaşlama tespit edildi ve kripto para veri sitesi Glassnode'a göre bu bir boğa koşusunun başlangıcını işaret ediyor olabilir.

bitcoin (21)
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Glassnode’un bu hafta yayınladığı “Zincir-üstü hafta” raporuna göre; elinde 1000 Bitcoin’den fazla tutan adres sayısındaki artışta Eylül ayında yavaşlama kaydedildi. (Glassnode’un tek bir kişi ya da kurum tarafından kontrol edildiğini düşündüğü adres kümeleri)

Glassnode raporunda, balinalar için işlerin tüm yıl iyi gittiği, binden fazla Bitcoin tutan cüzdanların sürekli olarak büyüdüğü ve 2012 ile 2014-15’e benzer eğilimler gösterdiği ancak Eylül ayında, büyümede gerileme kaydedildiği belirtildi. Raporda ayrıca Bitcoin balinalarının sayısının en son 2019’un son çeyreğinde istikrarlı bir şekilde azaldığı bilgisi de verildi.

Tüm bunların Bitcoin piyasasıyla olan ilgisini de açıklayan Glassnode, bu durumun yarattığı “satış baskısı” hissiyatının aksine, Bitcoin fiyatı için iyi olduğu yorumunu yaptı.

2010 yılından bu yana oluşan verilere bakıldığında Glassnode bu durumla ilgili olarak şu sonuca vardı:

“BTC balinalarının sayısındaki düşüş, genellikle perakende yatırımcının ilgisinin artmaya başladığının ve piyasanın yukarı doğru gidişatının bir göstergesidir”

Yani rapora göre rakamdaki bu düşüş, piyasanın boğa rallisine girişini gösteriyor olabilir.

2011’de 200 dolar, bugün 11 milyon dolar

Tabii ki Bitcoin balinası terimi bugün geçmişe göre çok daha farklı şeyler ifade ediyor. Glassnode ölçümlerine göre 2011’de 200 dolar tutan bir Bitcoin balinası aynı BTC rakamıyla bugün 11 milyon dolara sahip.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl