Ripple’ın yönetim kurulu üyesi tutuklandı

Ripple'ın yönetim kurulu üyesi olan Ken Kurson, siber zorbalık suçlamalarından dolayı tutuklandı.

ken-kurson
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto para odaklı internet sitesi Modern Consensus’un kurucu ortağı ve Ripple’ın yönetim kurulu üyesi olan Ken Kurson’un Cuma günü boşanmasıyla bağlantılı siber zorbalık suçlamasıyla tutuklandığı bildiriliyor.

New York Times’ta yer alan habere göre Kurson, birkaç farklı kişiye taciz ve tehdit mesajları göndermekle itham ediliyor. Dahası Kurson’un tuş vuruşlarını izlemek için bir kişinin bilgisayarına casus yazılımı yüklediği, o kişi hakkında patronuna farklı takma adlarla sahte iddialarda bulunduğu söyleniyor. İddiaya göre Kurson, bu kişilerden birini boşanmasına neden olmakla sorumlu tutuyordu.

Kurson’un avukatı, konuyla ilgili olarak “Ken Kurson saygın bir adam, sevgi dolu bir baba ve yetenekli bir yazardır. İddia edilenler, federal bir cezai kovuşturma gerektirmez.” dedi.

Kurson, ABD Başkanı Donald Trump’a yakın bir isim. Ripple yönetim kurulunun ayrıca Donald Trump’ın damadı Jared Kushner ile yakın arkadaş olduğu ifade ediliyor. Kurson, Kushner’in sahibi olduğu dönemde New York Observer gazetesinin genel yayın yönetmeniydi. Buradan ayrıldıktan sonra Ripple’ın yönetim kuruluna katıldı. Kurson, 2018’de Modern Consensus adında kripto para ve Blockchain odaklı bir internet sitesi de kurdu.

Ripple’dan konuya ilişkin herhangi bir yorum gelmedi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl