Bitcoin fiyatının Türkiye ile birlikte rekor kırdığı 7 ülke

Bitcoin'in fiyatı, son günlerde yerel para birimlerine karşı sadece Türkiye'de değil, başka ülkelerde de rekor seviyelere çıktı.

bitcoin (26)
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin, geçtiğimiz günlerde 13 bin 235 doları görerek 2020 yılının şimdiye kadarki en yüksek seviyesine çıkmış oldu. Bu fiyat artışı ve TL’nin değer kaybı, lider kripto paranın Türk Lirası’na karşı 104 bin 800 TL ile rekor kırmasını beraberinde getirdi.

Bitcoin’in ülkedeki yerel para birimine karşı rekor fiyata ulaştığı tek ülke Türkiye değildi. Girişimci ve piyasa yorumcusu Alistair Milne tarafından derlenen verilere göre Bitcoin; Brezilya, Arjantin, Sudan, Angola, Venezuela ve Zambia‘da da daha önce görülmemiş seviyelere çıktı. Bu 7 ülkenin nüfusu 450 milyonu aşıyor ve bu dünya nüfusunun yüzde 6’sı ediyor. Bitcoin’in dolar karşısında yükselişini sürdürmesi halinde bu ülkelere Rusya ve Kolombiya da eklenebilir.

Piyasa değeri ile en büyük kripto para, birkaç gün önce Rus Rublesi’ne karşı 1 milyonu gördü. Rekor ise Bitcoin’in 20 bin dolara ulaştığı 17 Aralık 2017’de 1 milyon 124 bin olarak kayıtlara geçmişti.

Bitcoin, Rusya’da olduğu gibi Kolombiya’da da yerel para birimi bazında rekor seviyelere yakın. Kripto para, 17 Aralık 2017 tarihinde 58 milyonu geçmişti ve geçtiğimiz günlerde ise 50 milyona iyice yaklaştı.

ABD Doları da tehdit altında

Birçok ülkenin para birimi, Bitcoin’e karşı değer kaybederken dünyanın rezerv parası olan ABD Doları da tehdit altında. Dünyanın en büyük serbest yatırım fonunun kurucusu olan Ray Dalio, ABD Doları’nın büyük tehditlerle karşı karşıya olduğunu iddia ediyor. Dalio, para ve borç döngüsü problemi, zenginlik ve değer arasındaki boşluk sorunu ile Çin’in yükselen gücünden dolayı doların rezerv para konumunu kaybetme riski taşıdığını ileri sürüyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl