Bitcoin almak için iyi bir zaman mı? “Yatırımcı hareketi rekor seviyelerde”

Analist Willy Woo, Bitcoin'in ağ değerinin işleme olan oranının (NVT) alım sinyali verdiğini söyledi. Çok sayıda Bitcoin göstergesinin geliştiricisi olan Woo, fiyata yansımamış olan yatırımcı hareketinin rekor seviyelerde olduğunu belirtti.

bitcoin (9)
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Özellikle Mayıs ayındaki halving, yaz aylarındaki DeFi furyası derken kripto paralar en hareketli dönemlerinden birini yaşıyor. Kurumsal şirketlerin de artık Bitcoin’i portföylerine dahil etmeleriyle uzmanlar en büyük kripto paranın önünün açık olduğunu düşünüyor.

Ödeme devi PayPal’ın son hamlesi de bu yorumların artmasına sebep oldu. Şirketin duyurusundan sonra Bitcoin, Ethereum, Litecoin gibi önemli para birimleri ciddi kazançlar elde etti.

Unconfirmed adlı podcast’e katılan ve Bitcoin’in hareketini yorumlayan analist Willy Woo da en büyük kripto para konusunda oldukça iyimser… Woo, Bitcoin’in ağ değerinin işleme olan oranının (NVT) alım sinyali verdiğini belirtti ve şunları söyledi:

“Bitcoin’de bir köpürme var. Bu köpürme daha da büyüdükçe Bitcoin’in yeni yatırımcılara ulaşma hızı da artıyor. Yani bu oran, değerlenmenin oranıdır, hareketin piyasa değeridir ve Bitcoin için bir fiyat artışı oranı yaratmıştır”

Woo ayrıca fiyata yansımamış olan yatırımcı hareketinin de rekor seviyelerde olduğunu belirtti. Dolayısıyla NVT ile Bitcoin fiyatını karşılaştırdığınız zaman Woo, en büyük kripto paranın şu anda olması gereken değerinin altında olduğunu belirtti ve PayPal açıklamasının BTC fiyatının yukarı doğru olacak hareketinde bir katalizör olacağını söyledi:

“PayPal açıklamasının ardından daha fazla hareket görüyoruz yani daha çok insan geliyor. Bunu rakamlarda da net şekilde görüyorum. Fazla sayıda gelen insan var. Evet, en azından bir yıldır kripto para işinin içindeyseniz şu an alım için mükemmel bir zaman.”

Kısa vadede düzeltme olasılığı

Sosyal ağlardaki hareketleri takip eden bir firma olan Santiment’e göre de; Bitcoin’in 2019 yılındaki tepe noktasına ulaştığı dönemdeki hareketlere benzer bir durum söz konusu. Santiment ayrıca bir FOMO hareketinin oluşmasından da endişe duyduğunu kaydediyor. Bu nedenle şirket, zamanı geldiğinde kâr realizasyonunun yapılmasının en iyi hareket olacağını, “Lamborghini hayalleri konuşmalarıyla” alım yapılmaması gerektiğini ve gerçekçi düşüncelerle hamlelerin yapılmasının daha iyi olacağı belirtiliyor.

Aşağıdaki grafikte de görüldüğü gibi yüksek seviyelerde FOMO hissiyatının ardından piyasa çoğu zaman çöküşle sonlanıyor. Son FOMO yaşanan zaman Eylül ayında BTC’nin 11400 dolara ulaştığı dönemdi ve ardından 10500 dolara sert bir geri çekilme yaşanmıştı. Bundan hemen önce Ağustos ayında da 12200 dolarlık hareket olduğunda bir FOMO oluşmuş ve 48 saat içinde BTC fiyatı 11900 doların altına gerilemişti.

Veri firması Skew’e göre ise, CME için açık pozisyon sayısı da rekor seviyelerde… Aşağıdaki grafikte gösterildiği gibi kurumsal şirketler ve kaldıraçlı fonların “long” ve “short” pozisyonları rekor seviyede. Konuyla ilgili Skew şu yorumu yapıyor:

“Piyasanın düzelmesiyle birlikte, şu anda yüzde 10’dan fazla getiri sağlayan serbest yatırım fonları için temel işlemler giderek daha çekici hale geliyor.”

Sorumluluk reddi beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları, yüksek riskli yatırımlardır. Yeterli deneyim ve birikime sahip değilseniz bir danışmandan yardım almanız önerilir. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Uzmancoin ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl