MicroStrategy CEO’su, şirketten ayrı 17 bin 732 BTC’si olduğunu açıkladı

ABD merkezli MicroStrategy şirketinin CEO'su Michael Saylor, kişisel olarak 17 bin 732 BTC'ye sahip olduğunu açıkladı.

michael-saylor (1)
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Nasdaq’ta listelenen iş istihbaratı şirketi MicroStrategy’nin CEO’su Michael Saylor, kişisel olarak 17 bin 732 BTC’si olduğunu açıkladı. Bu miktar, mevcut fiyatlarla 235 milyon dolar ediyor.

Bugün kişisel Twitter hesabında bir paylaşım yapan Saylor, BTC’lerin her birini ortalama 9 bin 882 dolar fiyatla satın aldığını söyledi. Bu durumda Saylor’un 17 bin 732 BTC için ödediği toplam miktar 175 milyon dolar yapıyor. Bugünkü fiyat göz önüne alındığında ise Saylor’un kağıt üzerinde 60 milyon dolarlık bir kârı olduğu söylenebilir.

Saylor ayrıca MicroStrategy’nin şirket olarak Bitcoin alımı yapma kararından önce sahip olduğu BTC’leri şirkete bildirdiğini ifade etti.

MicroStrategy, Ağustos ve Eylül aylarında toplamda 38 bin 250 BTC’lik satın alım yaptı. Bu BTC’ler 425 milyon dolarlık bir maliyet ile alındı. Şu anda tamamının değeri 510 milyon dolara yakın.

MicroStrategy’nin Bitcoin yatırımını ertesi ay ödeme şirketi Square takip etti. Twitter’in CEO’su Jack Dorsey’in başında bulunduğu bu şirket, 50 milyon dolarlık Bitcoin alımı yaptığını açıklamıştı. Square de bugünkü fiyatlarla bir değerlendirme yapıldığında yaklaşık 13 milyon dolar kârda.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl

1 yorum

  1. Berk Yanıtla

    Ağustos ve Eylül aylarında Bitcoin almadıklarını söyleyebilirim ama kanıtlayamam