Bitcoin’de 1 ayın en büyük düşüşü sonrası analistler ne diyor?

bitcoin (30)
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin’in 13 bin 800 dolara ulaşan harika rallisi dün keskin bir düşüşle son buldu ve bu hareket 1 aydaki en sert düşüş olarak kaydedildi.

En büyük kripto paranın yükselişi dün yüzde 3.1’lik keskin bir aşağı hareket ile şu anlık son bulmuş gözüküyor. Bitcoin’in dünkü düşüşün ardından Litecoin ve Monero gibi bazı altcoin‘ler de bu gidişata ayak uydurdu.

Bloomberg’e konuşan Oanda’nın kıdemli piyasa analisti Edward Moya, düşüşün arkasında panik satışları olduğunu belirterek şu yorumu yaptı:

“Riskin çok da sevilmediği bu trade döneminde altın ve Bitcoin’in düştüğünü gören kalabalık panik satışlarına yöneldi”

Çarşamba günü 13857 dolara yükselen BTC, son olarak bu seviyeye Haziran 2019’da yükselmişti. Bazı grafik uzmanları ise bir düşüş göstergesi olabilecek çift tepe formasyonunun oluşabileceğini ve Bitcoin’in fazla satın alındığının bir işareti olan 14 günlük göreceli güç endeks ölçümünün 70 seviyesini aşmasının ardından gelebilecek bu düşüşün, BTC’ye nefes aldırabileceğini belirtiyorlar.

Kritik seviye 14 bin dolar…

Moya burada 14 bin seviyesinin önemli bir eşik olduğunu ve bu rakamın aşılması durumunda ise çok daha sert bir yükselişin gelebileceğini düşündüğünü belirtiyor.

Dünkü düşüşe kadar Bitcoin, geçen haftadan bu yana kabaca yüzde 15’lik bir yükseliş yaşamıştı. En büyük kripto paranın bu hareketinde, çevrimiçi ödeme devi PayPal’ın, müşterilerine kripto para seçeneğini açacak olmasını açıklamasının büyük etkisi vardı.

Para basma ve enflasyon…

Bitcoin savunucuları ise uzun vadede en büyük kripto paranın mutlaka kâr getireceği görüşündeler. Özellikle bankaların sürekli artan para basma politikaları ve bu yüzden enflasyonun her geçen gün artmasının başta Bitcoin olmak üzere kripto paralara ciddi fayda sağlayacağı fikri ön plânda…

“Fiyat artışı dışında pek seçenek yok”

Bloomberg stratejisti Mike McGlone da konuyla ilgili olarak “Bitcoin’in bu gidişatını ve altın gibi bir değer saklama aracı olması konusunda sürekli artan adaptasyonunun durması için beklenmedik bir şey olması lazım. Bunun dışında fiyatın artması dışında pek seçenek görünmüyor” dedi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl