Kripto para borsası FTX’den dev adım: Tesla, Amazon Apple, Netflix geliyor

Kripto para borsası FTX'te çok yakında Tesla, Amazon ve Apple gibi hisse senetlerinde işlem yapılabilecek.

hisse (2)
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto para borsası FTX, token’laştırılmış hisse senedi alım satımını başlatıyor.

Borsanın kullanıcıları artık Tesla, Amazon, Apple, Netflix gibi hisse senetlerinde 7 gün 24 saat işlem yapabilecekler.

Alman finansal hizmet şirketi CM-Equity ve İsviçre merekzli token’laştırma çözümleri sağlayıcısı Digital Assets AG ile ortaklık kuran FTX, yeni özelliği önümüzdeki hafta kullanıma sunacak.

Borsanın CEO’su Sam Bankman-Fried, bir süredir müşterilerden hisse senedi alım satımı konusunda yoğun talep aldıklarını belirterek bunu CM-Equity ve Digital Assets AG ile gerçeğe dönüştürdüklerini ifade etti.

FTX, hisse senedi alım satımını diğer ürünlerinde olduğu gibi ABD, Küba, İran, Suriye, Kuzey Kore, Antigua ve Barbuda bölgelerinde kullanılamayacak. FTX’te mevcut petrol ve ABD başkanlık seçimi kontratları ise Türkiye’ye açık değil. Türkiye’de token’laştırılmış hisse senedi alım satımları için böyle bir kısıtlamanın olup olmayacağı henüz netleşmedi.

FTX, 2019 yılında faaliyetlerine başlayan bir kripto türev borsası. Alameda Research tarafından kurulan borsa, 2019 yılının Aralık ayında Binance’den on milyonlarca dolar değerinde yatırım almıştı. Şirketin bünyesinde 40 çalışan var. FTX, Ağustos ayında popüler kripto para uygulaması Blockfolio’yu 150 milyon dolara satın almıştı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl