Binance Uganda kapatılıyor

Binance, Afrika'daki ilk yan kuruluşu olan Binance Uganda'nın faaliyetlerini sonlandırma kararı aldı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in Afrika pazarında itibari para ile kripto para alım satımı yapılabilen ilk platformu olan Binance Uganda, 11 Kasım’da tüm alım satım hizmetlerini kapatacak. Borsada oturum açma ve hesaplara erişim ise 28 Kasım’dan itibaren artık mümkün olmayacak.

Afrikalı borsa, faaliyetlerine 2018 yılının Ekim ayında başlamıştı. Binance Uganda, Binance’in itibari paralarla kripto para alım satımı yönünde ilk adımıydı. Ugandalılar bu borsada ülkenin yerel para birimi Uganda Şilini (UGX) ile kripto para işlemi yapabiliyordu.

Binance, açıklamasında Binance.com’da bulunan ödeme kanalları aracılığıyla kullanıcılara UGX yatırma imkanının sunulduğunu belirterek “Binance, Ugandalılara güvenli ve kaliteli kripto para hizmeti sağlamaya kararlıdır.” ifadesini kullandı.

Şirket, Binance.com’un UGX’i eklemesiyle birlikte Binance Uganda’nın faaliyetlerinin Ugandalı kullanıcılara yönelik hizmetlerin tek platformda toplanması için kapatıldığını vurguladı. Ayrıca Ugandalıların Binance.com’a geçiş yapmaları istendi. Binance.com’a mobil ödeme, kredi ve debit kartları ile banka transferi yoluyla UGX yatırılabiliyor.

Binance CEO’su Changpeng Zhao, bazılarının alınan bu kararı şirketin ülkedeki düzenleyicilerle sorun yaşadığı şeklinde yanlış yorumladığını söyledi ve “Bu yalnızca bir ticari karar” dedi.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl