Bitcoin’in 15,000 doları geçmesinin ardından analistler ne diyor?

Lider kripto para Bitcoin'in 15 bin doları geride bırakmasının ardından hangi senaryo gerçek olabilir? Birçok analist ve uzman, yükselişin devam etmesini güçlü olasılık olarak görüyor.

bitcoin
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin’in fiyat rallisi durmak bilmiyor. Piyasa değeriyle en büyük kripto para, her geçen gün üzerine koyarak ilerliyor.

Bitcoin, dün 15 bin 300 doları gördü ve 2018 yılının Ocak ayından bu yana en yüksek seviyelerde seyretmeyi sürdürüyor. ABD seçimlerinde yaşanan bir belirsizlik durumunun hisse senetleri piyasalarını derinden etkileyeceği ve Bitcoin’in de buna bağlı olarak düşüş göstereceği değerlendiriliyordu. Bununla beraber korkulan şimdiye kadar yaşanmadı. Hem Bitcoin hem hisse senetleri hem de altın aynı anda artış yaşadı.

Haberin yayına girdiği TSİ 00.45 itibari ile S&P 500 Endeksi yüzde 2.2 artışla 3518 puanda seyrediyor. Altın ise yüzde 2.5 artışla 1949 dolarda.

Bitcoin için sıradaki hedef ne? Piyasa araştırmaları ve danışmanlık şirketi Fundstrat Global Advisors’ın teknik stratejisti Rob Sluymer, geçen ayki bir notta Bitcoin’in 13 bin 800 dolarlık seviyeyi geçtikten sonra bir sonraki direncin 20 bin dolar olacağını ifade etmişti.

Ekonomi Gazetecisi Max Keiser, bugün yaptığı değerlendirmede Bitcoin için muhtemel durak noktasının 28 bin dolar olabileceğini belirtti.

Northman Trader’ın kurucusu Sven Henrich’e göre yakın zaman önce kırdığı alçalan trend çizgisinin üzerinde kaldığı sürece Bitcoin’in önü açık ve önemli ölçüde yükselmeye devam edebilir.

Deneyimli borsacı Peter Brandt, bir başka gerçeğe dikkat çekti. Brandt; Bitcoin, küresel hisse senedi piyasaları, değerli metaller ve hammaddelerin topyekün yükseldiğini vurgulayarak şöyle dedi: “Ortak tema ne? ABD Doları’nın devalüasyonu ve ölümü.”

Son olarak ünlü yatırımcı Michael Novogratz ise “Bitcoin’de bir boğa piyasasındayız. Fed para basmaya devam edecek. […] Her bankanın her teknoloji şirketinin kripto para alanına girdiğini göreceksiniz, bu nedenle çok büyük bir boğa piyasasının başındayız.” yorumunu yaptı.

20 bin dolar için olasılık ne?

Bitcoin opsiyon piyasaları üzerinden yapılan hesaplamaya göre Bitcoin’in Aralık ayında 20 bin dolara ulaşma olasılığı yaklaşık yüzde 14 olarak gösteriliyor.

Sorumluluk reddi beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları, yüksek riskli yatırımlardır. Yeterli deneyim ve birikime sahip değilseniz bir danışmandan yardım almanız önerilir. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Uzmancoin ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl