Amerikalı milyarder: Bitcoin’de kaçırdığım bir şeyler olabilir

Bridgewater Associates'ın kurucusu, Amerikalı milyarder Ray Dalio sonunda Bitcoin hakkındaki düşüncelerini gözden geçirmeye başlamış görünüyor.

ray dalio
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Serbest yatırım fonu devi Bridgewater Associates’ın kurucusu Ray Dalio, lider kripto para, neredeyse üç yıl sonra ilk defa 17 bin doları geçerken Bitcoin hakkında gözden kaçırdığı bir şeyler olabileceğini söyledi.

Milyarder isim, kişisel Twitter hesabında bir dizi tweet’le “Bir servet deposu olarak pek iyi değil, çünkü fiyat değişkenliği yüksek ve satın almam gerekenlerin fiyatlarıyla çok az korelasyon içinde. Bu nedenle [Bitcoin] alım gücümü korumaz.” ifadelerini kullandı.

Dalio, devamında ise devletlerin Bitcoin‘i yasaklayabileceklerine dikkat çekti ve şu yorumu yaptı: “Rekabet edecek kadar başarılı olursa ve devletlerin kontrol ettiği para birimlerine yeterince tehdit oluşturursa devletler bunu yasaklar ve kullanımını çok tehlikeli hâle getirirler.”

Dev hedge fonunun patronu, son olarak şöyle yazdı: “Merkez bankalarının, büyük kurumsal yatırımcıların, işletmelerin veya çok uluslu şirketlerin bunu kullandığını düşünemiyorum. Bu konularda yanılıyorsam düzeltilmeyi çok isterim. Teşekkürler.”

19 milyar dolarlık net servete sahip Dalio, bugüne kadar sık sık Bitcoin’in bir değer deposu ve değişim aracı olma konusunda başarısız olduğunu vurguluyordu. Bugün bir kez daha Bitcoin’in bir değer deposu olamayacağını belirten Dalio, bu düşüncesini sorgulamaya başlamış görünüyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl