Bitcoin rekorun eşiğindeyken Poloniex çöktü

Bitcoin fiyatı, tüm zamanların en yüksek seviyesinin kıyısındayken kripto para borsası Poloniex devre dışı kaldı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin fiyatının tarihin en yüksek noktasına epeyce yaklaşmış olmasıyla birlikte kripto para borsalarında erişim sorunları tekrar ortaya çıkmaya başladı.

Erişim sorunlarının en sonuncusu ise Poloniex’te yaşandı. Önde gelen kripto para borsalarından Poloniex, dün TSİ 23.30’da yaptığı açıklamada, “Poloniex şu anda beklenmedik bir problemden dolayı erişilemez durumdadır. Problemi araştırıyoruz ve sizi bilgilendireceğiz.” dedi. Borsanın normal işleyişine geri dönmesi 1 saati buldu.

Fiyat yükseldikçe kripto paralar daha çok ilgi görüyor. Bu ilginin bir sonucu olarak da borsaların trafikleri artış gösteriyor. Trafik yoğunlaştığında da sistemler kilitleniyor ve kullanıcılar hesaplarına erişemiyor. Bu, daha önce BitMEX ve Coinbase başta olmak üzere hemen hemen tüm borsalarda yaşandı. Coinbase, sonuncusu 17 Kasım 2020 tarihinde olmak üzere bu ay 4 defa çöktü.

Bitcoin, haberin yayına girdiği TSİ 01.15’te 18 bin 516 dolardan işlem görüyor ve en eski borsalardan Bitstamp’teki veriler dikkate alınırsa tüm zamanların en yüksek seviyesine yaklaşık 1000 dolar uzaklıkta.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl