Rus banka devi Gazprombank, ilk Bitcoin işlemini yaptı

Rus enerji devi Gazprom'un bankacılık kuruluşu Gazprombank, İsviçre'de ilk Bitcoin işlemlerini tamamladı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Rus enerji devi Gazprom’un sahip olduğu bir banka olan İsviçre merkezli Gazprombank, müşterilerinin ilk Bitcoin işlemlerini gerçekleştirdi. İsviçreli finans regülatörleri bu ay başında bankaya Bitcoin alım, satım ve saklama hizmeti izni vermişti.

İsviçre Finans Piyasası Denetleme Kurulu (FINMA) tarafından verilen bu onayın ardından banka dün ilk kez, kurumsal şirketler için Bitcoin hizmetini sağlamaya resmen başladı. CEO Roman Abdulin konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

“Dijital varlıklar önümüzdeki süreçte artarak hem müşterilerimiz hem de küresel ekonomi için çok önemli olacak”

Bankanın müşterilerine sunduğu kripto para saklama, hesap sahibi olma ve yatırım yönetme gibi hizmetler, Avaloq adındaki fintech firmasıyla ve dijital güvenlik altyapısı sağlayıcısı olan METACO’yla ortak olarak geliştirildi.

Öte yandan Gazprombank, sanal varlık hizmet sağlayıcıları (VASP’lar) ile bireyler arasında işlem bilgilerinin aktarımı için açık bir protokol geliştirmeyi amaçlayan OpenVASP birliğinin de üyesi olduğunu açıkladı. Bu sayede Finansal Eylem Görev Gücü’nün (FATF) belirlediği regülasyon kurallarına çok daha kolay bir şekilde uyulması hedefleniyor. Zürih merkezli banka ayrıca, İsviçre kripto finans firması Bitcoin Suisse ile ortaklaşa yapılan çalışmayla da OpenVASP üyeleri arasında dijital varlık ödemeleri için tek tip iletişim protokolü üzerinde çalıştığını duyurdu.

Rusya merkezli küresel enerji devi Gazprom’un bankası olan Gazprombank aynı zamanda ülkenin en büyük üçüncü bankası ancak şirketin bir kolu da İsviçre’de ve merkezi de Zürih.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl