Bitcoin milyarderi Tyler Winklevoss: “Bu boğa koşusu farklı”

Bitcoin milyarderi Tyler Winklevoss, Bitcoin'in içinde bulunduğu yükseliş hareketinin öncekilerden farklı olduğunu söyledi. VanEck yöneticisi ise neden böyle olduğunu açıkladı.

tyler winklevoss
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Gemini borsası kurucu ortağı ve CEO’su olan Tyler Winklevoss, şu an içinde olduğumuz Bitcoin boğa koşusunun 2017’dekinden farklı olduğunu belirtti. Winklevoss yorum yapmadan Twitter’a sadece “Bu boğa koşusu farklı” yazdı. Ünlü yatırımcı, ayrıca Bitcoin’in teknolojinin benimsenme yaşam döngüsünde hâlâ çok erken aşamada olduğunu ve sofistike yatırımcıların yeni yeni dahil olmaya başladıklarını belirtti. Winklevoss, sözlerini “Henüz hiçbir şey görmediniz.” diyerek devam ettirdi.

Winklevoss’un “Bu boğa koşusu farklı” tweet’ini ise VanEck / MVIS’te Dijital Varlık Stratejisi yöneticisi olan Gabor Gurbacs yorumladı.

“Bu yükselişi kurumsal yatırımcılar yönlendiriyor”

Gurbacs, blog yazısında 2017’dek boğa rallisinin küçük yatırımcının teşvikiyle oluşan yüksek hacimle meydana geldiğini ancak 2020 koşusunda ise hacimlerin çok daha düşük olduğunu belirtti. Küresel bir yatırım şirketi olan VanEck’de de bu konuyu konuştuklarını ve 2020 rallisinin, daha az spekülasyon yaratan ve Bitcoin’in doğasına aykırı hareket etmeyen kurumsal şirketler tarafından oluşturulduğunu düşündüklerini belirten Gurbacs, bunun da bir değer saklama aracı olması yönünden Bitcoin’e güç verdiğini ve muhtemel benimsenmeyi de artıracağını söyledi. Kısacası Gurbacs, bu koşunun tamamen kurumsal yatırımcılar tarafından oluşturulduğunu düşünüyor.

Bilindiği üzere 2020 yılında Bitcoin’in yükselişini körükleyecek bazı gelişmeler yaşanmıştı. Örnek olarak bazı halka açık ve özel şirketler fiat para tutmak yerine yatırımlarının bir bölümünü Bitcoin’e yatırarak enflasyona karşı bir koruma kazanmaya çalıştı. Regülasyon tarafında ise ABD Para Birimi Kontrol Ofisi (OCC), ulusal bankaların ve tasarruf şirketlerinin, müşterileri için kripto para saklama hizmeti verebileceğini belirten bir bildiri yayımladı. Ödeme tarafında da çok büyük bir gelişme yaşandı ve dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan PayPal, Bitcoin ve bazı kripto paraları destekleyen bir adım atarak bu paraların platformunda alım ve satımının yanında saklanabileceğini açıkladı.

VanEck’in Avrupa Başkanı Martijn Rozemuller de Bitcoin’in boğa rallisiyle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

“Bitcoin’in diğer varlıklarla göreceli olarak düşük olan korelasyonu, onu bir portföyün çeşitlendirmesinde mükemmel bir varlık haline getiriyor”

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl