Ethereum ve Monero’dan çıkan şirket tamamen Bitcoin’e geçti

Ethereum ve Monero'dan çıkan halka açık şirket Cypherpunk Holdings Inc, Bitcoin varlıklarına ekleme yaptı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kanada Menkul Kıymetler Borsası’nda listelenen yatırım şirketi Cypherpunk Holdings Inc, 26 Kasım’da yayınlanan basın bültenine göre yaklaşık 73 BTC’lik ek alım yaptı. Monero ve Ethereum pozisyonlarından çıkan şirketin elinde tuttuğu Bitcoin’ler böylece 277 BTC’ye ulaştı. Bu miktar, mevcut fiyatlarla yaklaşık 4 milyon 700 bin dolar ediyor. Ek BTC alımında ayrıca Ağustos ayı sonlarında kapalı arz yoluyla elde edilen 500 bin Kanada Doları’nın bir kısmının da kullanıldığı belirtildi.

Toronto merkezli Cypherpunk Holdings, gizlilik odaklı Wasabi Wallet ile Samourai Wallet cüzdanlarında büyük bir hissedar. Bilindiği üzere bu cüzdanlar, onlarla yapılan işlemlerin takip edilmesinin mümkün olmaması nedeniyle son dönemde devlet organlarının radarında. Geçen yıl Cypherpunk Holdings baş yatırım sorumlusu Moe Adham, Wasabi’yi geliştiren şirket olan zkSNACKs’in yönetim kuruluna katılmıştı.

Şirketin CEO koltuğunda ise dünyanın en zengin profesyonel poker oyuncularından biri olarak bilinen Litvanyalı Antanas Guoga bulunuyor. Guoga’nın servetinin 36 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor.

Cypherpunk Holdings’in hisseleri, Kanada Menkul Kıymetler Borsası’nda HODL kısa adı ile işlem görüyor. Şirket, basın açıklamasında neden Ethereum ve Monero’dan çıkış yaptığını ise açıklamadı.

Hangi şirkette ne kadar Bitcoin var?

Bugüne kadar birçok şirket Bitcoin’e yatırım yaptı. Bu şirketler ve ne kadar Bitcoin’e sahip oldukları BitcoinTreasuries.org adlı internet sitesinde listeleniyor. Buna göre, Grayscale Bitcoin Trust fonunda 510,000 BTC tutuluyor ve onu 140,000 BTC ile EOS’un geliştirici şirketi Block.one izliyor. Coinshares’ta yaklaşık 70,000 BTC tutulurken ardından 38,250 BTC ile MicroStrategy geliyor. Şirketler tarafından tutulan toplam Bitcoin varlıkları ise 842,351 BTC. Mevcut fiyatlarla bu miktar 14 milyar 500 milyon dolar değerinde.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl