270 bin Bitcoin ve kripto para yatırımcısının ismi ve e-postası açığa çıktı

Avustralya merkezli kripto para borsası BTC Markets, 270 bin kullanıcısının isimleri ve e-postalarının açığa çıktığı basit ama sonucu büyük olan bir hata yaptı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Avustralya’nın en büyük kripto para borsalarından biri olan BTC Markets, yanlışlıkla kullanıcılarının kişisel verilerini açığa çıkardı ve oltalama saldırısı riskini ciddi şekilde artırdı.

Avustralya medyasında yer alan haberlere göre borsa; toplu bir e-posta gönderimi esnasında yaşanan bir hata sonucu, 270 binden fazla kullanıcısının isim ve e-posta bilgisinin açığa çıkmasına sebep oldu. Gönderilen e-mail’de kullanıcıların adresleri, yanlışlıkla “gönderilen” kısmına yazıldı ve e-mail’leri alan her kullanıcı diğerlerinin adreslerini görmüş oldu. E-mail’ler 1000 kişilik gruplar halinde gönderildiği için, kötü niyetli bir kullanıcının mail başına en fazla 999 kişinin bilgisine ulaşması mümkün olacak.

Firma CEO’su Caroline Bowler, Twitter’dan verdiği bilgide, “E-posta toplu değil gruplar halinde gönderildi ancak tüm kullanıcılar bu durumdan etkilendi” dedi.

Hata fark edildi ama önü alınamadı

Haberde ayrıca, e-postaların gönderilmesine başlanmasının ardından hatanın fark edildiği ancak önüne geçilemediği belirtildi. Öte yandan, yapılan hata sonucunda hiçbir müşterinin şifrelerinin ya da bakiye bilgilerinin ortaya çıkmadığı belirtildi. Buna rağmen kötü niyetli kişiler, e-postalarını ele geçirdikleri kişilerin bu borsada kripto para sahibi olduklarını bilecekleri için, oltalama denilen tarzda bir saldırı başlatabilirler.

Uzmanlar, bu olayın ardından merkezi borsaların yapacakları hataların ne kadar büyük sorunlara yol açabileceği konusunda tekrardan uyardılar. Business Insider’da yer alan habere göre borsa, bu durumu Avustralya Bilgi Komisyonu Bürosu’na bildirecek ve güvenliği artırma çalışmalarına en kısa sürede başlayacak.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl