Kraken’ın varlıklı yatırımcılarının en çok tercih ettiği 10 altcoin

Kraken, VIP müşterileriyle gerçekleştirdiği araştırmada yatırımcılara Bitcoin ve Ethereum için fiyat hedeflerini ve favori altcoin'lerini sordu.

bnb btc eth link nkn kripto para altcoin
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Önde gelen kripto para borsalarından Kraken’ın araştırma birimi Kraken Intelligence, 2020 yılı için VIP müşterileriyle yeni bir araştırmaya imza attı.

Araştırmada borsada büyük miktarlarla işlem yapan müşterilere kripto para piyasası hakkındaki düşünceleri, fiyat hedefleri ve favori kripto paraları soruldu.

Katılımcıların yanıtlarının ortalaması alındığında Bitcoin için 2021 fiyat hedefi olarak 36 bin 602 dolar çıkıyor. Belirtilen en yaygın hedef ise 20 bin dolardı. Araştırmada yer alanların yaklaşık yüzde 8’i 50 bin doların üzerinde veya buna eşit bir hedef söyledi.

Ether’e gelindiğinde ise katılımcılar, en büyük ikinci kripto paranın önümüzdeki sene 1454 dolara kadar ulaşabileceğine inanıyorlar. Verilen yanıtlara göre ortalama fiyat hedefi buydu. Rapor, fiyat 460 dolar iken yazıldı. Yanıt verenlerin yüzde 59’a yakını ETH’nin en az 800 dolar olacağını düşünürken yüzde 22’si ise 2018 yılının Ocak ayında görülen zirve seviye 1595 doları geçeceğine inanıyor. Yaklaşık yüzde 92’lik kesim de ETH’nin 2021’de mevcut fiyatın üzerinde olacağından emin.

Araştırmanın bir başka ilginç tarafı da katılımcıların favori altcoin‘leriyle ilgiliydi. VIP müşteriler arasında en popüler altcoin ETH olurken onu DOT takip etti. DOT yanıtını verenler, projenin topluluğu, geliştirici desteği, mevcut projeleri, birlikte çalışabilirliği, staking özelliği, teknoloji, token ekonomisi ve diğer nedenlerden dolayı bu altcoin’i tercih ettiklerini belirttiler. Bir önceki Kraken araştırmasında sekizinci sırada yer alan LINK, son araştırmada üçüncü sıraya çıktı. Katılımcılar, LINK’in neden en sevdiği altcoin’ler arasında olduğu sorusuna aktif ortakları, topluluğu, ölçeklenebilirliği, büyümesi, teknolojisinden bahsederek yanıt verdi.

“Favori altcoin’leriniz nedir?” sorusuna verilen yanıtlara göre ilk 10 şöyle oluştu:

  1. ETH (88)
  2. DOT (59)
  3. LINK (53)
  4. XMR (44)
  5. XRP (40)
  6. XTZ (33)
  7. ADA (26)
  8. LTC (23)
  9. ZEC (17)
  10. BCH (14)
Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl