Ethereum 2.0’da staking için yatırılan miktar 1 milyon ETH’yi geçti

Ethereum 2.0 staking sözleşmesine yatırılan ETH miktarı, 1 milyonu geride bırakarak 1,003,842 ETH'ye ulaştı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Ethereum 2.0 staking sözleşmesine yatırılan ETH miktarı hızla artıyor. Son rakamlar, sözleşmeye yatırılan ETH’lerin 1 milyonu geçtiğini gösteriyor.

Ethereum 2.0’a geçiş, 1 Aralık 2020’de başlatılmıştı. Ethereum 2.0’ın ilk bloku o gün oluşturulmuş, ETH’lerini sözleşmeye yatıran katılımcılar, staking ödülleri almaya başlamışlardı. En az 32 ETH’si olan herkes, doğrudan sözleşmeye 32 ETH yatırarak doğrulayıcı olabiliyor ve staking ödülleri alabiliyor. Bununla birlikte, kripto para borsaları aracılığıyla 0.1 ETH gibi düşük miktarlarla da staking yapmak mümkün. Bu durumda ETH’lerin borsaya yatırılması ve ilgili yönergelerin takip edilerek kilitlenmesi gerekiyor. Kullanıcıların yatırdıkları ETH’leri bir havuzda toplayan borsa, işin teknik tarafını müşterileri adına üstleniyor. Sözleşmeye yatırılan ETH’ler en az yaklaşık iki yıl gibi bir süre boyunca alınamayacak. Borsalar, bu nedenle BETH gibi sentetik çözümler geliştirdi. Sözleşmeye ETH yatıran kullanıcılar, yerine BETH alıyor ve bununla alım satım işlemi yapabiliyor.

Ethereum 2.0, Ethereum’un daha gelişmiş bir sürümü. Ethereum 2.0 ile birlikte Ethereum’un kapasitesinin saniyede binlerce işleme çıkarılması, işlem hızlarının da artırılması hedefleniyor. Halihazırda bu kapasite saniyede 15 işlem civarında.

Piyasa değeriyle en büyük ikinci kripto para Ethereum (ETH), haberin yayına girdiği TSİ 11.55’te 606 dolardan alıcı buluyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl