Hedge fonların Bitcoin’deki net kısa pozisyonları ikiye katlanarak rekor kırdı

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Şikago Türev Borsası’nda (CME) listelenen Bitcoin vadeli kontratlarında işlem yapan hedge fonların net kısa (short) pozisyonları ikiye katlandı.

CME tarafından her Cuma açıklanan verilere göre, iki hafta önce, 17 Kasım’da uzun (long) pozisyonları 5,305 sözleşme iken kısa pozisyonlar 8,097 sözleşmeydi. Son iki haftada kısa pozisyonlar 4,509’a gerilerken uzun pozisyonları ise 9,375’e tırmandı. Böylece, hedge fonların net kısa pozisyonları, 2,792’den 4,866’ya çıktı. CME’de her bir Bitcoin vadeli kontratı, 5 BTC’ye karşılık geliyor.

Rekor seviye

Açıklanan rakamlar, hedge fonların net kısa pozisyonlarının tüm zamanların en yüksek seviyesinde seyrettiği anlamına geliyor. Bitcoin kontratlarındaki toplam açık pozisyonların yüzde 62’sini hedge fonlar oluşturuyor.

Hedge stratejisi mi?

Hedge, ileri tarihte oluşabilecek finansal risklere karşı korunma amacıyla herhangi bir döviz veya emtia ya da finansal üründe sahip olunan pozisyonun tam tersi yönünde işlem açmak olarak tanımlanıyor. Şirketlerin bir yandan Bitcoin alımı yaparken riskten korunmak için CME’de açığa satış yönünde pozisyon aldığı belirtiliyor.

Techemy Capital’den Bitcoin trader’ı Josh Olszewicz, CME piyasaları ile Bitcoin spot fiyatı arasındaki getiriden yararlanmanın yanı sıra riski azaltmaya yönelik işlemler açmak için CME Bitcoin kontratlarını kullanmanın birçok kripto para alım satım şirketinin başvurduğu yaygın bir strateji olduğunu ifade ediyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl