Dünya nüfusunun en fazla sadece %1.7’si Bitcoin aldı

Yaklaşık 3 senenin ardından yükselişe geçen ve kurumsal yatırımcıların alımlarıyla adından daha da güçlü bir şekilde söz ettiren Bitcoin için, önemli bir değerlendirme yapıldı. Bir analistin hesaplamalarına göre; dünya nüfusunun yüzde 2'sine yakın bir bölümü, elinde çeşitli seviyelerde Bitcoin tutuyor.

bitcoin (55)
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin analistlerinden Willy Woo’ya göre; dünya nüfusunun yüzde 1.7’lik kısmı Bitcoin aldı. Bu da yaklaşık 120 milyonluk bir kalabalığa denk geliyor:

“En iyi tahminime göre yüzde 1.7’lik kısım Bitcoin yatırımı yaptı. Burada en düşük rakam ise yüzde 1.3. Yüzde 1.7’lik kısımda olduğumuz bu dönemde Bitcoin s-eğrisi benimsenme hareketine başlamadı bile… Şu anda BTC kendisine bir yol çiziyor. Bu yolda ve bu büyüme hızıyla devam ederse, tarihin en hızlı tırmanışlarından birini yapmış olacak”

Woo’nun bu değerlendirmesinden, Bitcoin’in geniş kitlelere yayılmasıyla beraber patlayıcı bir etkiyle fiyat artışı yaşayacağı beklentisinde olduğu ortaya çıkıyor. Başarılı analist bu yorumunda özellikle internet ve cep telefonu sektöründeki büyük değişime değiniyor ve BTC’nin bu hızda devam etmesi halinde tarihin en büyük yükselişlerinden birine imza atacağını ve gelecek senenin sonu itibariyle en büyük kripto paranın 300 bin dolar bile olabileceğini belirtiyor:

“En iyi modelime göre; 2021 sonu itibariyle BTC’nin seviyesi 200 bin dolar gözüküyor, hatta 300 bin dolar da imkansız değil. Şu andaki mevcut kalabalık coin başına ortalama 7 bin 456 dolar ödedi. Hepiniz birer dahisiniz”

Woo gibi birçok analist de, bu piyasa döngüsüyle beraber Bitcoin’e sahip olan yüzdenin hızla artmasını öngörüyor. Öte yandan birçok dolar milyonerinin de önümüzdeki yıllarda BTC’ye ciddi yatırımlar yapmaya başlaması bekleniyor. Standford Üniversitesi’nin Hoover Enstitüsü’nde finans tarihçisi olan Niall Ferguson milyonerlerin ve kurumsal yatırımcıların Bitcoin’i kabul etmeye başladığını söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

“Bitcoin’in yarı dijital altın ve bir dijital varlık olarak kabul edilmesi bu pandemiyle beraber arttı. Neredeyse her ay, sektörün büyük bir yatırımcısından ‘Evet artık ben de Bitcoin’ei ciddiye alacağım’ cümlesini duyduk. Bu kurumsal benimsenmenin gidecek daha çok yolu var”

Daha da ötesi Blockchain Capital’ın yaptığı bir ankete göre; Amerikalıların neredeyse yarısı önümüzdeki 5 ilâ 10 yıl içinde yaygın olarak Bitcoin kullanmayı düşünüyor. 3’te 1’lik kısım ise 5 yıl içinde mutlaka Bitcoin alma amacında…

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl