MicroStrategy’den daha fazla Bitcoin almak için 400 milyon dolarlık hamle

MicroStrategy, değiştirilebilir tahvil satışıyla 400 milyon dolar toplamayı ve buradan elde edilen net gelirle Bitcoin satın almayı planlıyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

İş istihbaratı şirketi MicroStrategy, 1933 Menkul Kıymetler Yasası’nın 144A Kuralı’na dayanarak nitelikli kurumsal alıcılara yapılacak 2025 vadeli değiştirilebilir tahvil satışıyla 400 milyon dolar toplamayı planladığını belirtildi.

Satıştan elde edilen net gelir ise Bitcoin‘e yatırılacak.

2025’te vadesi dolacak bu tahvillerin satışı ise yalnızca nitelikli kurumsal alıcılara yapılacak.

MicroStrategy, bu yıl kripto para sektörüne kelimenin tam anlamıyla damga vurdu. Nasdaq’ta listelenen şirket, Ağustos ve Eylül aylarında 38 bin 250 BTC alarak rezerv varlık olarak tutmaya başlamış, bunlara henüz geçen hafta 2 bin 574 BTC de ekleme yapmıştı. Şirketin, rezervine dahil ettiği son BTC’ler ise 19 bin 400 dolar ortalama fiyatla alındı. MicroStrategy’nin hazinesinde 40 bin 824 BTC bulunuyor.

MicroStrategy neden Bitcoin alıyor?

MicroStrategy, Bitcoin ve diğer alternatif yatırımları enflasyondan kaçınmanın bir yolu olarak gördüğünü vurgulamıştı. Şirket, ABD Doları’nın zayıfladığını belirterek hazine varlıklarının deflasyonist veya daha az enflasyonist varlıklara kaydırmanın mantıklı olacağını kaydetmişti. CEO Michael Saylor, sıfıra yakın faiz oranları, sonsuz helikopter parası ve yaklaşan enflasyon hayaletinin doları yavaş yavaş yok ettiğini ifade etmiş ve “Büyük miktarda dolar tutmaya devam etmek bundan böyle ihtiyatli bir davranış olmaz.” şeklinde konuşmuştu.

Bitcoin’i altından daha az riskli gören Saylor’un şirketinin Bitcoin varlığı dışında kişisel olarak da önemli miktarda Bitcoin’i var. CEO, ekim ayında kendine ait 17 bin 732 BTC olduğunu açıklamıştı ve bunları 9 bin 882 dolar ortalama fiyatla satın aldığını söylemişti.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl