İngiliz banka devi Standard Chartered kripto para alım satımı sunacak

Büyük İngiliz bankası Standard Chartered, kurumsal piyasaya odaklı bir dijital varlık alım satım platformu açacak.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

750 milyar dolarlık varlıklarıyla İngiltere’nin en büyük bankalarından biri olan Standard Chartered, kurumsal piyasaya odaklı yeni bir dijital varlık alım satım platformu oluşturuyor.

Konu hakkında CoinDesk’e konuşan ancak ismi verilmeyen kaynaklar, Standard Chartered’ın kripto trade grubunda LMAX ve ErisX gibi şirketlerin yer aldığını, projeye METACO ve Cobalt’ın da destek sağladığını aktardılar. Standard Chartered, son iki şirkette yatırımcı olarak yer alıyor. Bankanın ilk işlem testlerini önümüzdeki ay yapacağı belirtiliyor. Platformda Ethereum tabanlı bir uzlaşı token’ı da kullanılacak. Kaynaklar, Tether’ın eş değeri olarak tasarlanan bir fiat teminat token’ı geliştirildiğini bildirdi.

Standard Chartered’ın risk sermayesi kolu SC Ventures’ın yaz aylarında bir kripto para saklama hizmeti üzerinde çalıştığı bildirilmişti. Banka, kara para aklamayı önleme (AML) de dahil olmak üzere kripto parayla ilgili birçok projede yer alıyor.

Öte yandan Standard Chartered CEO’su Bill Winters, Singapur Fintech Festivali’nde dün yaptığı açıklamada, dijital para birimlerinin oluşturulması ve benimsenmesinin kesinlikle kaçınılmaz olduğunu söyledi. Hem özel şirketler hem de hükümet destekli kuruluşların dijital para çıkaracaklarını belirten Winters, Standard Chartered’ın da önümüzdeki günlerde bu doğrultuda duyurular geleceğini ifade etti.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl