Fransa, Bitcoin ve kripto para sektörüne sıkı önlemler getiriyor

Fransa'da son dönemde yaşanan terör olaylarından sonra gözler kripto para sektörüne çevrildi. Kripto parayla yapılan işlemler ve sektörün bütünü için daha katı önlemler getirilecek.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Fransa’nın ülkenin kripto para sektörü için katı önlemler uygulanmaya hazırlandığı bildiriliyor.

The Block’un haberine göre Fransa Maliye Bakanlığı, kripto para şirketleri için müşterini tanı (KYC) kurallarını sertleştirmenin yanı sıra kriptodan kriptoya yapılan işlemleri de regüle etmeye hazırlanıyor.

Terör olayları nedeniyle gözler kripto paralara çevrildi

Kaynaklar, kripto para sektöründe önlemleri sıkılaştırma adımının Fransa’ya yapılan son terörist saldırılarla ilişkili olduğunu aktardılar. Saldırılardan iki hafta önce, Eylül ayında Fransız polisi, Suriye’de aşırı İslamcı örgütleri kripto para ile finanse ettiğinden şüphelenilen 29 kişiyi tutuklamıştı.

Ekim ayında Fransa’nın Maliye Bakanı Bruno Le Maire, ulusal televizyonda kripto paraların terörizmin finansmanı konusunda gerçek bir sorun teşkil ettiği iddiasıyla parasal kontrolü güçlendirmek için önerilerde bulunacağını açıklamıştı.

En küçük işlem için tam kimlik doğrulama

Tedbirlerle ilgili olarak Maliye Bakanlığı’nın bu hafta içinde kripto-kripto işlemleri dahil olmak üzere tam kimlik doğrulamanın zorunlu kılınacağı bir kararname yayınlayacağı ifade ediliyor. Bu kararname ile tüm kripto para borsaları ve diğer ilgili şirketler, işlem miktarına bakılmaksızın müşterilerinin kimliklerini doğrulamak zorunda kalacaklar. Ülkede kimlik doğrulama için mevcut limit 1000 euro ve şu anda sadece kripto-itibari para işlemleri için geçerli.

Şirketler endişe ediyor

Kripto para şirketleri, getirilecek yeni önlemlerin maliyetleri önemli ölçüde artıracağından endişe ediyor. Ayrıca kararın müşterileri yurt dışındaki borsalara iteceği belirtiliyor. Öte yandan en küçük işlemde dahi kimlik doğrulama zorunluluğunun kullanıcı deneyimini de büyük ölçüde kötüleştireceği değerlendiriliyor.

Kripto paralar arası işlem yapılan borsalara zorunlu kayıt

Getirilecek olan bir başka önemli kural değişikliği de yalnızca kriptodan kriptoya işlem yapılan borsalar için kayıt zorunluluğu. Şu anda ülkede kayıt zorunluluğu yalnızca kripto para ile itibari para arasında işlem sunan borsalar ve kripto para saklama hizmeti sağlayan şirketler için var.

Avrupa ülkelerinde faaliyet gösteren birçok kripto para şirketi, bu yıl getirilen sıkı önlemler nedeniyle kapandı ve bazıları da kıta dışına taşındı. Örneğin, Hollanda’da faaliyet gösteren kripto türev borsası Deribit, operasyonlarını Panama’ya kaydırdı.

Hollanda dozu kaçırdı

Geçtiğimiz ay Hollanda merkezli Bitcoin ve kripto para borsası Bitonic, şirketin diğer Avrupa ülkelerinde bulunan uygulamaların çok ötesine geçen ek kullanıcı doğrulama önlemleri almaya zorlandığını açıklamıştı. Borsa, “Şu andan itibaren hakkınızda Bitcoin satın alma amacınız ve ne tür bir cüzdan kullandığınız gibi ek ayrıntılar sormamız gerekiyor.” dedi.

Hollanda Merkez Bankası (DNB) tarafından kullanıcılarla ilgili istenen bilgiler bunlarla sınırlı değil. Dahası Bitonic, “Cüzdanınızdan bir ekran görüntüsü yüklemenizi veya bir mesaj imzalamanızı talep ederek verilen Bitcoin adresinin yasal sahibi olduğunuzu da doğrulamak zorundayız.” diyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl