Citibank’tan Bitcoin’e hücum eden MicroStrategy için “sat” sinyali

Citibank analisti, son dönemde çok ciddi Bitcoin yatırımları yapan MicroStrategy'nin hisse notunu "sat"a indirdi.

microstrategy
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Citibank, iş istihbaratı MicroStrategy için hisse notunu “orantısız” Bitcoin yatırımı nedeniyle “nötr”den “sat”a indirdi.

Citibank analisti Tyler Radke, şirketin Bitcoin satın almak için daha fazla para toplayacağını açıklamasından kısa bir süre sonra MSTR için “sat” notu yayınladı. Radke, CEO Michael Saylor’ın ‘Bitcoin’e orantısız bir şekilde odaklanması’ nedeniyle yatırımcıları, özellikle Eylül ayından bu yana devam eden ralliden sonra yatırımcıları riske attığını ileri sürüyor.

Şirketin hisseleri, bugün yüzde 14 değer kaybetti ve uzun zamandır görülmeyen sert bir satış dalgası yaşadı.

MicroStrategy, ilk Bitcoin yatırımını Ağustos ayında açıklamıştı. Yazılım şirketi, en büyük kripto paraya 250 milyon dolar yatırmıştı. Eylül ayında ise 175 milyon dolarlık ek bir Bitcoin alımı daha yapıldı. Şirket, henüz geçen hafta ise 50 milyon dolarlık bir yatırım daha yaptı. Dün ise MicroStrategy’nin 400 milyon dolarlık tahvil ihraç ederek buradan elde edilecek gelirle Bitcoin alacağını duyurması büyük yankı uyandırdı.

Sadece MicroStrategy’nin değil, aynı zamanda CEO Michael Saylor’ın da önemli bir Bitcoin yatırımı var. Saylor’un kendisi şu anda 17 bin 732 BTC tutuyor.

Bu arada Binance’in CEO’su Changpeng Zhao ile Saylor, dün Binance’in Youtube kanalındaki canlı yayında bir araya geldi. Saylor, bu yayında “Tanrı, siber dünyada altın tasarlasaydı, Bitcoin’i yapardı.” dedi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl