DBS Bank’ın kripto para borsası, 4 coin’le resmen açılıyor

dbs
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Singapur’un en büyük bankalarından DBS Bank, ‘dijital varlık borsası’nı önümüzdeki hafta resmen açacağını duyurdu.

Singapur Borsası’nın da yüzde 10 ortaklığı bulunan DBS Digital Exchange, ayrıca dijital varlıklar için banka düzeyinde saklama hizmeti sunmanın yanı sıra menkul kıymetler ve diğer varlıkların token’laştırılmasına dönük hizmet de sağlayacak.

DBS Group CEO’su Piyush Gupta, yeni borsada itibari para birimleriyle kripto para alınıp satılabileceğini söyledi. Borsada; Singapur Doları, ABD Doları, Hong Kong Doları ve Japon Yeni ile işlem yapılabilecek. İlk etapta piyasanın yüzde 70-80’ini oluşturan Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash ve XRP listelenecek.

Gupta, “Önümüzdeki hafta kripto para alım satımını devreye almaya hazırız. Menkul kıymet token’ları için işlemlerin açılması ise bir veya iki ay daha sürebilir.” dedi.

İlerleyen dönemde platformda borsada listelenmeyen şirketlerin payları, tahviller ve özel sermaye fonları gibi finansal varlıklarla desteklenen dijital token’ların ihracı ve alım satımı da yapılabilecek.

Gupta, “Her şeyi token’laştırabilirsiniz, bir tabloyu token’laştırabilirsiniz ama şimdilik finansal varllıklara odaklanacağız.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan saklama hizmetleri de verilecek olan platformda bu hizmetler, bankanın siber güvenlik teknolojisine dayalı soğuk depolama yöntemiyle sağlanacak.

Gupta, DBS borsasının yalnızca kurumsal müşterilere ve akredite yatırımcılara açık olacağını ifade etti.

Bu arada İsviçreli kripto para borsası SDX, bu hafta SBI Holdings ile iş birliği halinde Singapur’da 2022 yılında faalyete geçecek olan bir kripto para borsası oluşturduğunu bildirdi.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl