MicroStrategy, Bitcoin almak için 650 milyon dolar topladı

Geçtiğimiz günlerde 400 milyon dolarlık bir tahvil ihracı planladığını açıklayan, sonrasında rakamı 550 milyon dolara çıkaran ve buradan elde edilecek geliri Bitcoin'e yatıracağını açıklayan MicroStrategy, tahvil satışını tamamladı. Şirket, 650 milyon dolar topladığını duyurdu.

microstrategy
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD merkezli iş istihbaratı şirketi MicroStrategy, bugün tahvil ihracıyla 650 milyon dolar gelir elde ettiğini duyurdu. Şirket, bu parayı Bitcoin satın almak için kullanacak.

Şirket, geçtiğimiz günlerde tahvil ihraç edeceğini ve buradan elde edilecek olan gelirle Bitcoin alımı yapılacağını bildirmişti fakat açıklanan ilk miktarda 400 milyon dolar hedefleniyordu. 650 milyon dolar rakamı, talebin büyük olduğunu, hedeflenen rakamın 250 milyon dolar üzerine çıkıldığını gösteriyor.

Alımları kimlerin yaptığı belli değil. Açıklamada, tahvillerin nitelikli kurumsal alıcılara satıldığı belirtildi.

MicroStrategy, kripto para sektöründe 2020 yılına damga vurdu. Şirket, Eylül ve Ağustos aylarında toplamda 38 bin 250 BTC almış, birkaç hafta önce de yaklaşık 2 bin 500 ekleme yaparak 40 binin üzerinde Bitcoin’e ulaşmıştı.

Öte yandan 1851 yılında kurulan büyük sigorta şirketi MassMutual da dün 100 milyon dolar değerinde Bitcoin satın aldığını bildirdi.

Bitcoin, haberin yayına girdiği TSİ 22.15’te 18 bin 85 dolardan alıcı buluyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl