ABD, kripto para cüzdan kurallarını her an açıklayabilir

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD Hazine Bakanlığı, kişisel cüzdanlar konusunda kontrolü sağlamaya kararlı gözüküyor. Amerikan medyasındaki haberlere göre bakanlık, para hizmet sağlayıcılarıyla etkileşime giren cüzdanlar için yeni bir “işlem raporu kuralı” üzerinde çalışıyor.

Konuyla ilgili kuralların bugün de açıklanabileceği aktarılırken bunun bir yasa teklifi ya da geçici kural olarak çıkarılabileceği belirtildi. Yasa teklifi önerisi, bir kanunla ilgili yapılması amaçlanan değişikliği işaret ederken, geçici kural ise direkt olarak hayata geçiyor.

Kurala göre eğer para hizmeti sağlayıcısı şirketten bir kişisel cüzdana ya da tam tersi cüzdandan şirkete bir işlem gerçekleştirilirse, şirketin bir “para işlem raporu” sunması gerekecek. Mali Suçları Araştırma Ağı (FinCEN) kanununa göre, regüle edilmiş finansal kurumlar, bir kişinin yaptığı/onun adına yapılan ve günde 10 bin doları aşan, bir veya daha fazla para işlemini raporlamak zorunda.

Bu haberin, geçtiğimiz ay Hazine Bakanı Steve Mnuchin’in uygulamaya koymaya hazırlandığı iddia edilen kripto para cüzdanlarıyla ilgili kanun haberlerinden sonra gelmesi de dikkat çekiyor. Hatırlanacağı üzere ABD merkezli Coinbase borsasının CEO’su Brian Armstrong, bu girişimi ilk olarak açıklayan kişi olmuş ve kişisel cüzdanlarla ilgili bir düzenlemenin yolda olabileceğini belirtip bunun olumsuz etkilerini yazmıştı. Armstrong’un Twitter’daki yazısının ardından Bitcoin’de kısa vadeli sert bir düşüş yaşanmıştı. Armstrong’un bu bilgiyi 1 hafta önce öğrendiğini belirtmesi ve açıklamasını ise günler sonra piyasa kapanışından önce yapması da manipülasyon tartışmalarına sebep olmuştu.

Konuyla ilgili ismi verilmeyen yetkili bir kişinin ise “Düzenleme ne şekilde açıklanacak bu konuşuluyor. Cüzdanlar için sert kısıtlamaların getirilmesinden çok daha iyi” demesi de dikkat çekti.

Bitcoin’in tarihi yükselişini yaşadığımız şu dönemde bile, böyle bir yumuşak geçiş regülasyonunun, çok daha sert olabilecek kurallar yanında kripto para dünyası tarafından olumlu karşılanabileceği de belirtiliyor.

“Fiyat üzerinde anlamlı bir etki yaratabilir”

Piyasanın önemli aktörlerinden Genesis Global Trading’den Joshua Lim konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

“Mnuchin ve FATF’in getireceği düzenlemeler konusunda piyasanın atladığı konu, bu durumun fiyat üzerinde anlamlı bir etkisi olabileceğidir.”

Hatta firmaya göre düzenlemelerin uzun vadeli bir etkisi de olmayabilir. Bitcoin’i enflasyona karşı bir koruma olarak gören serbest yatırım ve emeklilik fonları bu haberleri çok önemsemeden fonlarını kişisel cüzdanlarında tutabilirler:

“Bu düzenlemeden dolayı yaşanacak bir düşüş, kurumsal firmalar tarafından satın alınacaktır”

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl