Gerard Pique’den Fenerbahçe’nin de yer aldığı Ethereum tabanlı oyuna yatırım

Futbol yıldızı Gerard Pique, Fenerbahçe'nin de yer aldığı Ethereum tabanlı futbol oyunu Sorare'ye 4.3 milyon dolarlık yatırım yaptı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Dijital futbol koleksiyonları platformu Sorare bugün yaptığı açıklamada Barcelona’nın dünyaca ünlü savunmacısı ve takım kaptanlarından olan Gerard Pique’nin firmaya 4.3 milyon dolarlık yatırım yaptığını açıkladı. Tecrübeli futbolcu ayrıca şirketin stratejik danışmanı da olacak.

Platformun CEO’su Nicolas Julia konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Gerard dünyadaki en büyük spor organizasyonlarıyla en iyi anlaşmaları yapmamıza yardımcı olacak” dedi.

Pique’nin, girişim sermayesi şirketi Cassius Family vasıtasıyla yaptığı bu yatırımla beraber Sorare’nin toplam “tohum yatırımı” 9 milyon dolara ulaştı. Bu yatırımın, Ethereum tabanlı NFT platformuna olan ilginin ciddi şekilde artmasından sonra gelmesi de dikkat çekti. Bu ay başında PSG’li yıldız Kylian Mbappe NFT’si 65 bin dolara satılmıştı.

Pique’nin ilk spor yatırımı değil

CEO Nicolas Julia, Pique’nin dünyadaki spor merkezli eğlence konusunda devrim niteliğinde fikirler geliştirdiğini belirtirken, “O bizim spordaki eğlenme tarzımızı değiştirmeye kararlı. Pique’nin bize katılmasıyla birlikte Kosmos’un da tüm ağından faydalanacağız ve özellikle de Asya’daki ortaklarla önemli işler yapacağız” dedi.

Pique ve ortağı Kosmos 2019 yılı Kasım ayında da tenisin önemli turnuvalarından olan Davis Cup’ın modernize edilmesi ve değiştirilmesi için milyonlarca dolar yatırmıştı.

Merkezi Paris’te bulunan Sorare, taraftarların koleksiyon yapabilecekleri ve trade edebilecekleri dijital NFT kartları sunan bir futbol takımı yönetim oyunu platformu. Şirket özellikle, Avrupa’da kupa kaldırmış olan 5 kulüp Bayern Münih, Juventus, PSG, Porto ve Zenit’in de dahil olduğu tam 80 kulübün katılımıyla müthiş bir büyüme yaşadı. Şirket ayrıca bu sene başında Amerikan Futbol Ligi MLS ve Güney Kore Ligi K-League ile de lisans anlaşması imzaladı. Platformun dünyada toplam 105 futbol kulübüyle de anlaşması bulunuyor. Bunlar arasında Fenerbahçe de var.

CEO Julia’ya göre Sorare’nin yıllık 2 bin aktif kullanıcısı bulunuyor. ve sadece 2020’nin Kasım ayında 1,5 milyon dolar değerinde kart satıldı.

Messari analisti Mason Nystrom’a göre Sorare ve NBA Top Shot NFT’leri büyük kitlelere tanıtmada lider proje konumundalar.

Maçların seyircisiz oynandığı ve birçok etkinliğini iptal edildiği koronavirüs pandemisi döneminde Sorare gibi platformlar taraftarların kulüpleriyle dijital ortamda buluşmalarını sağlarken Pique de dijital dünyanın önemine değiniyor.

Tecrübeli futbolcu konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“İzleyicilerin dikkatini çekmenin en önemli para birimi olduğu dijital ekonomide spor oyunları segmentinin çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu düşünüyorum.”

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl