Coinbase’in halka arzına Goldman Sachs liderlik edecek

Bitcoin haberleri goldman sachs
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Business Insider’ın haberine göre, dün halka arz için başvuruda bulunan kripto para borsası Coinbase’in halka arzına bankacılık devi Goldman Sachs liderlik edecek.

Coinbase ile Goldman Sachs arasında ilginç bir bağlantı var. Borsanın iki kurucusundan biri olan ve 2017’de şirketten ayrılan Fred Ehrsam eski bir Goldman Sachs trader’ıydı. Ehrsam, Goldman’da 2010 yılında çalışmaya başlamıştı.

Öte yandan Goldman Sachs’ın kripto para sektörüyle farklı yönlerden bağları da var. Circle, BitGo ve diğer birkaç büyük kripto para şirketlerinde yatırımları bulunan bankacılık devi, yıllar öncesinden beri sektörde aktif. Buna rağmen banka tarafından Mayıs ayında yayınlanan bir raporda, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin neden bir varlık sınıfı olmadığını anlatan bir rapor yayınlamıştı. Goldman o raporda, Bitcoin’in neden varlık sınıfı olmadığı iddiasının altını şu faktörlerle dolduruyordu:

  • Ekonomik büyümeyle birlikte kazanç üretemiyor
  • Enflasyona karşı korunaklı bir varlık olması konusunda kendisini kanıtlayamadı
  • Dark Web ve para aklama konularında kullanılıyor

Hatta şirket, bu haftanın başlarında müşterilerine gönderdiği bir notta Bitcoin’in altının “son çare para birimi” statüsüne ciddi bir tehdit oluşturmadığını belirtiyordu.

Coinbase’in halka arz yapacağına ilişkin ilk dedikodular, geçtiğimiz yaz aylarında ortaya çıkmıştı. Dün de Bitcoin fiyatı rekor üstüne rekor kırarken resmi bir halka arz açıklaması geldi. Borsanın bu halka arzda JP Morgan ile çalışacağı düşünülüyordu.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl