Ripple’a dava açılmasından saatler sonra kurucu isme 133 milyon XRP

Ripple'a SEC tarafından dava açılmasından saatler sonra Ripple'ın ilk kurucu ekibinde yer alan Jed McCaleb'in cüzdanı, 133 milyon XRP aldı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Ripple’ın Amerikan düzenleyici devlet kurumu Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından dava edilmesinin yankıları hâlâ devam ederken dikkat çekici bir gelişme daha yaşandı.

Yapılan anlaşma gereği, Ripple’dan belirli aralıklarla XRP alan kurucu ortak Jed McCaleb’in cüzdanına TSİ 10.30 civarında 113 milyon 152 bin XRP aktarıldı. Gönderilen XRP’lerin değeri, mevcut fiyatlarla yaklaşık 46 milyon dolar ediyor.

McCaleb, 2013 yılına kadar Ripple’ın kurucu ekibinde yer aldı. Projenin teknoloji direktörlüğünü üstlenen McCaleb, sonrasında şirketten ayrılarak Stellar’ı geliştirmeye başladı.

Ripple’dan 9 milyardan fazla XRP ile ayrıldı

Aynı zamanda Mt. Gox borsasının da kurucusu olan McCaleb’e Ripple’ın kurucularından biri olduğundan dolayı şirketten çıkış yaparken 9 milyardan fazla XRP ayrıldı.

McCaleb ile Ripple arasında, 2016 yılında, McCaleb’in satışlarının piyasa fiyatını etkilememesi için bir anlaşma imzalandı. Bu anlaşma gereği McCaleb, satış adedini günlük XRP hacminin belirli bir yüzdesine kadar yapabilecekti. Anlaşmanın ilk yılında McCaleb, hafta sonları ve tatiller de dahil olmak üzere haftanın her günü için ortalama günlük XRP hacminin yüzde 0.5’ini toplu olarak satabiliyordu. İkinci ve üçüncü yıllarda bu oran yüzde 0.75’e, ve şu anki dördüncü yılda da yüzde 1’e çıkmıştı. Dördüncü yıl anlaşması ise şimdi bitiyor ve McCaleb’in belirlenen zaman diliminde satabileceği XRP oranı yüzde 1.5’a çıktı.

Bu anlaşma kapsamında McCaleb, bugün de 133 milyon XRP daha aldı. Bu transferin ardından XRP fiyatı, yüzde 7 geriledi. Haberin yayına girdiği TSİ 13.00’te XRP 0.345 dolardan işlem görüyor.

Son olarak CrossTower ve Beaxy gibi ABD’de faaliyet gösteren iki küçük borsanın yanı sıra Hong Kong merkezli OSL, XRP alım satımını kapattı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl