Bitcoin, büyük Tether hareketleri arasında 2021’e rekorla başladı

Bitcoin fiyatı, yeni yılın ilk gününde rekor kırdı. Kripto para, büyük Tether hareketlerinin ortasında 29 bin 700 dolar seviyesine çıktı.

bitcoin
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin’in fiyatı, yeni yılda yeni bir rekor daha kırdı. En büyük kripto para, bugün 29 bin 700 dolara ulaşarak önceki rekor seviyeyi geride bıraktı. Fiyat, Türkiye’deki kripto para borsalarında da 220 bin TL sınırına yaklaştı.

Bitcoin’in yeni rekora ulaştığı sıralarda ABD Doları’na endeskli bir stabil kripto para olan USDT’deki hareketlilik ise dikkat çekti. Fiyat 29 bin 700 dolara ulaşmadan önce 300 milyon dolar değerinde USDT basıldı. Daha sonra Bitfinex ile Tether arasında 200 milyon dolarlık bir USDT alışverişi oldu. Son olarak TSİ 15.50’de Tether’dan bilinmeyen bir cüzdana 100 milyon dolar değerinde USDT aktarıldı.

Yeni basılan büyük miktarda USDT’ler, Bitcoin alımının fazlalaşacağı ve dolayısıyla fiyatın yükseleceğine dönük beklentiyi artırıyor. 2020 yılında Bitcoin’deki fiyat artışına paralel olarak rekor miktarlarda USDT basıldı. 2020 yılı başında 4 milyar USDT olan dolaşımdaki adet, yıl sonu itibari ile 20 milyarı geçti. Sadece bir yılda 16 milyardan fazla USDT basıldı.

USDT, piyasada yaygın olarak kullanılırken ve bugün en büyük üçüncü kripto para konumundayken SEC’nin Ripple’a karşı harekete geçmesi, Tether’a dönük endişeleri de artırdı. Birçokları “SEC’nin Ripple’dan sonraki hedefi Tether mı?” endişesini taşırken Tether CTO’su Paolo Ardoino’dan konuya ilişkin iddialara net bir yanıt geldi. Ardoino, şunları söyledi:

“Hatırlatma: Tether, diğer tüm merkezi rakipleri gibi FinCEN regülasyon ve kurallarına tâbidir. Diğer para çıkaran şirketlerin yaptığı gibi Tether’e de sert KYC (Müşterini tanı) ve AML (anti para aklama) kuralları uygulanır. Daha az regüle olduğumuz iddiası tamamen gerçek dışıdır ve FUD (Korku, belirsizlik, şüphe) için ortaya atılmaktadır. Bu tür bir dezenformasyonun yayılmasından kim çıkar sağlar, bunu düşünün”

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl