Bitcoin cüzdanlarına getirilmek istenen kurallar için yorum dönemi kapandı

ABD'de FinCEN tarafından önerilen kripto para cüzdanlarına ilişkin kurallar için yorum dönemi sonlandı. Süreç nasıl işleyecek?

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Geçen ay ABD Mali Suçları Araştırma Ağı (FinCEN), kripto para cüzdanlarıyla ilgili yeni kural önerilerini yayınlamıştı.

Buna göre, kripto paralarını merkezi borsalardan kendi cüzdanlarına aktarmak isteyen kullanıcıların borsalara kişisel bilgilerini vermeleri gerekecekti. Ayrıca borsaların kripto para işlemleriyle ilgili kayıtları sunması ve saklaması şart koşuluyordu. 3 bin dolardan daha fazla para çekme işlemleri için kullanıcıların gelişmiş müşterini tanı (KYC) gereksinimlerini karşılamaları isteniyordu. Buna müşterinin gönderim yapacağı karşı tarafın kimlik bilgileri de dahildi. Dahası, önerilere göre, 10 bin dolardan daha büyük işlemler için şirketler, işlemi FinCEN’e bildirmek zorunda olacaklar. Bu bildirme işlemi, işlemi yapan tarafların kimlik bilgileri, ad ve fiziksel adresleri de içerecek.

FinCEN’in önerileri, kripto para sektöründe geniş yankı uyandırdı ve aynı zamanda büyük tepki çekti. Bu önerilerin uygulanmasının ABD’de kripto para yeniliğinin önünü tıkayacağı savunuldu. Birçok şirket ve sektörün önde gelenleri, getirilmek istenen düzenlemelere itiraz ettiler.

Kural, Federal Sicil’de yayınlandıktan sonra geri bildirim ve yorum için 15 günlük bir süre tanındı. Bu süre boyunca halktan geri bildirimler alındı. Bu geri bildirimler, kuralların revize edilmesinde etkili olabilir. 15 günlük süre, bugün itibari ile sonlandı.

15 günlük süre zarfında 7 bin 447 yanıt gönderildi. Bu yorumların pek çoğu da ayrıntılı ve uzun. Şimdi bu yorumların yetkililerce değerlendirilmesi için sadece yaklaşık 10 gün süre var. 20 Ocak son tarih.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl