FSA’den açıklama: XRP ‘menkul kıymet’ değil

fsa
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Japonya’nın finansal piyasaları düzenleyen kurumu FSA, XRP‘nin bir menkul kıymet olmadığını, bir kripto para olduğunu bildirdi.

Konu hakkında The Block’a bilgi veren kurum, “FSA, Ödeme Hizmetleri Yasası tanımlarına dayanarak XRP’yi bir kripto para olarak görüyor. FSA, diğer kurumların değerlendirmeleriyle ilgili yorum yapmaktan imtina eder.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Japonya’da önde gelen bir düşünce kuruluşu olan Nomura Araştırma Enstitüsü (NRI) de, geçen ay yayınladığı bir raporda yasaya göre XRP’nin bir menkul kıymet değil, kripto varlık olduğunu vurguladı.

Ek olarak İngiltere Maliye Bakanlığı da XRP’yi bir menkul kıymet olarak değil, “değişim token’ı” olarak görüyor. Geçen hafta yayınlanan bir belgede bakanlık, “Öncelikle bir değişim aracı olarak kullanılan token’lar – buna Bitcoin, Ether ve XRP gibi yaygın olarak bilinen kripto varlıklar dahildir.” ifadelerini kullanıyor.

İngiltere ve Japonya, Ripple’ın ABD’den ayrılma ihtimaline karşı düşündüğü, genel merkezini kurabileceği yeni ülkeler arasındaydı.

XRP’nin bir menkul kıymet olup olmadığı tartışmaları ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Ripple’a karşı açtığı davadan sonra alevlendi. Taraflar, önümüzdeki ay ilk kez hakim karşısına çıkacak ve Ripple, SEC’nin menkul kıymet iddiasına karşı savunmasını yapacak.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl