Ripple’ın kurucu ismi, yılın ilk satışını yaptı: 28 milyon XRP sattı

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Ripple’ın kurucu ekibi arasında yer alan ancak 2013 yılında ayrılarak Stellar’ı kuran Jed McCaleb, Ripple’dan ayrılırken kendine ayrılan XRP’lerden dün 28.6 milyon adet daha sattı.

Ripple ile McCaleb arasında yıllardır satışların XRP fiyatını etkilememesi için bir anlaşma var. Bu anlaşmaya göre McCaleb, günlük olarak XRP işlem hacminin küçük bir bölümü kadar satış gerçekleştirebiliyor. Son aylarda XRP işlem hacmindeki artışlar, McCaleb’in XRP satışlarının da önemli ölçüde artmasını beraberinde getirmişti. Geçen yıl boyunca McCaleb, XRP satışlarından 411 milyon dolar gelir elde etti ve hâlâ satılabilecek durumda olan kendine ait 3 milyardan fazla XRP bulunuyor.

McCaleb, SEC’nin 23 Aralık 2020 tarihinde Ripple’a dava açmasından bu yana XRP satışlarını durdurmuştu. 25 gün boyunca hiç satış yapmayan McCaleb, dün 28.6 milyon XRP’yi daha elinden çıkardı. Mevcut fiyatlarla bu miktar yaklaşık 8 milyon dolar yapıyor.

McCaleb, aynı zamanda birkaç yıl faaliyet gösterdikten sonra 850 bin BTC’nin kaybından dolayı iflas eden Mt. Gox borsasının da kurucusuydu. McCaleb’in Ripple şirketinden çıkarken aldığı miktar 9 milyar XRP’nin üzerindeydi.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl

1 yorum

  1. Dilan Yanıtla

    Ayda 250 Euro kazanacaksınız dediler milleti kandirdiniz haram olsun odedigim para